Powered by Jasper Roberts - Blog

Senapskrämsfylld kassler på lök- och potatisbädd

Godkväll i stugorna denna härliga lördagskväll!
 
Hoppas ni haft en bra lördag? Jag har tagit det väldigt lugnt idag och bara ägnat mig åt barnen verkligen. Jag har jobbat mer än vanligt denna veckan och det kändes att jag har inte alls träffat min fina små underverk lika mycket som jag är van vid. Så, idag gjorde vi rejält hemmamys! Det blev hemmabiomys i tv-soffan framför "Superhjältarna" och vi dukade upp med både godis, popcorn och saft innan vi kröp upp i soffan tillsammans. Jag höll mig till popcornen och mitt sedvanliga vatten (det är det enda jag dricker numera).
Vi avslutade dessutom kvällen uppkrupna i soffan med att titta på ännu en film, "Råttatouille" och när den var slut sprang min son och hämtade en meny (en bok) och en tallrik från sitt rum. Sen skulle mamma och pappa beställa mat som han sprang och hämtade till oss. Oftast bestod den av en playmo-gubbe, några legobitar eller en bil. Ack, så god mat han bjöd på ska ni veta! :-D
 
Vill ni dock inte äta leksaker till middag, hur utsökta de än må vara, så kommer här ett annat tips. Detta är en ofta tillagad kasslerrätt här hemma. Kassler är ju så där snäll så den går löjligt snabbt att tillaga, om man nu inte vill äta den kall dvs, vilket är ljuvligt gott bara det! Speciellt med en god hemmagjord potatissallad ute på altanen en varm sommarkväll... Drömmer mig bort en aning och längtar!!
 
Nåväl, en supersnabb kasslerrätt var det ja. Perfekt om man inte har så mycket tid att stå i köket!

 

Senapskrämsfylld kassler på lök- och potatisbädd

 
4 portioner
 
  • ca 700 gram fast potatis
  • 3 schalottenlökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 400 gram kassler
  • 2 msk ättiksgurka
  • 1,5 dl kesella
  • 1 msk dijonsenap
 
  1. Skala och skär potatisen, vitlöken och schalottenlöken i skivor.
  2. Koka potatis och lök tillsammans i lättsaltat vatten i ca 10 minuter (tills de är mjuka). Låt rinna av.
  3. Skär kasslern i tunna skivor och hacka ättiksgurkan.
  4. Blanda samman gurkan med kesellan och dijonsenap. Smaka av med salt.
  5. Fördela senapskrämen på hälften av kasslerskivorna och lägg resten av skivorna ovanpå.
  6. Lägg den fyllda kasslern i en ugnssäker form och värm på 225 grader i ca 10 minuter.
 
Servera kasslern tillsammans med potatisen och en god sallad, eller annat grönt. Jag hade mitt absoluta favorittillbehör till denna gången; edamamebönor. Oj, så goda de är! Jag äter dem ofta, lätt förvällda och saltade som snack, så goda är bönorna!
 
Vill man att denna rätten ska gå ännu snabbare att göra så behöver man så klart inte värma kasslern alls, utan kan äta den kall. Ett tips är att packa ner den kall (uppepå potatisen) i matlådan och sen kan man bara slänga in dem i micron på full effekt i 2-3 minuter. Perfekt snabblunch på jobbet!
 
Tycker man inte om senap, så rör man bara ner något annat i kesellan, det man tycker om helt enkelt. Eller varför inte använda en redan smaksatt Philadelphiaost eller Creme Bonjour istället! Då kortar med ner tillagningstiden ännu mer och kan ha maten klar på de 10 minuterna det tar för potatisen att koka. För visst händer det att man någon gång ibland behöver ha maten klar på 10 minuter?
 
Hur ni än väljer att tillaga eller fylla den så är det en superrätt att ha i sin vardagsrepertoar när tiden inte riktigt räcker till. Eller när man helt enkelt bara är sugen på god kassler!