Powered by Jasper Roberts - Blog

Ugnsbakad fisk i kokoslimesås

Välkommen våren vill jag skrika ut över hustaken idag! Visserligen ligger det fortfarande snö på marken, och det är kallt, men det är ju trots allt officiellt april så nu bara måste det ju bli vår! Eller?
 
I vilket fall som helst har jag haft en helt fantastisk dag idag! Jag har haft lite ensamtid med min fina son. Vi har varit inne i stan och myst tillsammans. Vi åt glass ute i solen på en bänk och vi var på bio och skrattade tillsammans. Vi såg Croodarna, har ni sett den? Den var bra tyckte jag, sådär vuxen- och barnvänlig på samma gång. Vi har ätit popcorn och bara haft det bra i biomörkret.
 
Nu är vi i alla fall hemma igen, och min kusin och hennes sambo har dessutom kommit hit. De ska hälsa på ett par dagar, alltid kul. Just nu sitter jag och väntar på middagen som står i ugnen. Det blir lite sen middag idag eftersom vi varit iväg och magarna varit fulla av popcorn. Nu ska det dock bli gott med mat strax, idag blir det en supergod kasslergratäng.
 
Det receptet får ni vänta på lite till dock, för först tänkte jag dela med mig av gårdagens middag. En superenkel och mycket god fiskrätt som mer eller mindre lagar sig själv. Sådan mat gillar väl alla? Jag älskar det i alla fall!
Jag blev inspirerad av sillen jag pratade om häromdagen: årets smak från Abba - ingefära och lime. Den var så supergod verkligen, så jag tänkte att jag ville laga mat med liknande smaker.
 

Ugnsbakad fisk i kokoslimesås

 
4 portioner
 
  • 400 gram fryst fiskblock
  • 2,5 dl lätt kokosmjölk
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 tsk malen ingefära
  • 2 msk pressad lime
  • 1 tsk smabal oelek
 
  1. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra den.
  2. Blanda samman kokosmjölk, smulad buljongtärning, ingefära, lime och sambal oelek. Häll över fisken.
  3. Baka i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter tills fisken är färdig.
 
Klart att servera! Smakrik och superenkel vardagsmat!
 
Jag serverade min med ris och gröna ärter. Kan tänka mig att det även hade varit supergott att ha potatismos till istället för ris. Vill man för övrigt ha ännu mer sting i rätten tar man i lite mer sambal oelek, efter smak.
 
Äter ni mycket fisk? Jag försöker planera in fisk minst en gång i veckan här hemma, det är ju så gott!