Powered by Jasper Roberts - Blog

Blåbärsgröt

Godmorgon onsdag!
 
Jag har precis varit iväg och lämnat barnen, idag skulle min sons avdelning få gå på teater i grundskolans gymnastiksal så idag lämnade jag honom på skolan. Det kändes lite konstigt... Tänk att om bara två år ska jag lämna honom där, i förskoleklassen, varje dag. Han har blivit stor alldeles för snabbt min lille kille!!
Solen sken på oss när vi var ute idag igen och fåglarna kvittade glatt. Kan man bli annat än glad!? Jag tycker verkligen inte om snö och vinter, så jag hoppas så innerligt att detta betyder att våren börjar göra sitt efterlängtade intåg nu.
 
Nu är jag i alla fall hemma igen, och sitter just nu och äter frukost. Idag var jag sugen på något annat än knäckebröd och blåbärsyoghurt så jag gjorde lite blåbärsgröt istället.
Blåbär är verkligen det absolut bästa jag vet när det kommer till ätbara saker, och jag skulle nog kunna leva på det om det varit möjligt!
 
Här kommer i alla fall ett litet frukosttips från mig för den som vill piffa upp sin gröt lite.
 
Blåbärsgröt
 
 
1 portion
 
  • 1 dl havregryn
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 dl frysta blåbär + några extra att ha på
  • 1 krm salt
 
  1. Blanda havregryn, mjölk, salt och blåbär i en gryta. Låt koka ihop till en gröt under omrörning.
  2. Strö några extra blåbär över gröten när den serveras.
 
Superenkelt och supergott! Precis som jag vill ha det!
 
Lite senare tänkte jag återkomma med ett recpet på en lika enkel och lika god fiskrätt! Så den får ni hålla utkik efter. Hoppas ni alla får en riktigt fin onsdag, på återseende.
#1 - - Jenny:

Gott det såg ut!