Powered by Jasper Roberts - Blog

Purjolöksfisk med sweet chili

Sådär ja, nu har jag hunnit med en hel del av dagens alla måsten (tvätt, disk och plock) plus att jag dessutom hunnit få lite lunch i magen. Idag slängde jag ihop en tacosallad till mig själv. Det blir oftast sådana lättkomponerade luncher de dagar barnen äter på förskolan för hur roligt jag än må tycka att det är att laga mat så är det faktiskt mindre kul att bara laga till sig själv.
 
Här vet jag inte vad det kan tänkas bli för mat idag än, jag håller fortfarande på att fundera på det. Vi får se vad jag kommer fram till.
 
Vad ska ni äta för gott till middag?
 
Har ni kanske inte heller bestämt er än, så kommer här ett litet fisktips från mig. Snabb och enkel rätt som kräver lite förarbete och sen sköter sig själv i ugnen! Sådana recept är mina favoritrecept!
 

Purjolöksfisk med sweet chili

 
 
4 portioner
 
  • 400 gram fiskblock
  • 1/2 purjolök
  • 1 ask cream cheese
  • 2-3 msk sweet chilisås
  • salt och peppar
 
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Hacka purjolöken och blanda den tillsammans med cream cheesen och sweet chilisåsen. Smaka av med salt.
  3. Lägg fickblocket i en ugnsform och krydda den med svartpeppar.
  4. Bred ut purjolöksblandningen på fisken.
  5. Tillaga i ugnen i ca 30 minuter eller tills fisken är färdig.
 
Visst låter det busenkelt? Det är det också!
 
Jag serverar min tillsammans med kokt potatis och denna gången med kokta ärter, majs och broccoli. Sås tycker jag inte behövs till denna rätten, men vill man gärna ha det så rekommenderar jag att man utesluter sweet chilisåsen i purjotäcket och istället serverar med citronsås.
 
Smaklig måltid!