Powered by Jasper Roberts - Blog

Dragonfilé med grillad zucchini och mango salsa

Godförmiddag där ute!
 
Just nu sitter jag och äter frukost framför datorn. Ett fröknäcke med Philadelphiaost och en smoothie till det. Smoothien med smak av brjörnbär, gojibär och havtorn, mycket gott! Vill ni se en liten bild på det så kolla in mitt Instagram-konto vet jag! Sök på @trolljess så hittar ni mig där! 
 
Här i Växjötrakten håller grillvädret i sig och idag är det riktigt varmt verkligen! Underbart! Med tanke på det så tänkte jag tipsa om ett superenkelt litet grilltips! Middagsmat behöver inte alltid vara så komplicerat, och ibland är det faktiskt bara det där lilla som gör hela skillnaden. Detta är ett sådant tips. 
 

Dragonfilé

 
4 portioner
 
  • ca 500 gram fläskfilé
  • 4-6 msk dragon
  • 1 msk persilja
  • 2 msk olja
  • salt och peppar
 
  1. Blanda samman örterna och oljan med lite salt och peppar.
  2. Rulla filén i örtblandningen så köttet är helt täckt av örter.
 
Sen är det bara att slänga filén på grillen, eller köra den i ugnen om man inte har samma härliga väder som vi har här jusrt nu. Svårare än så behöver det inte vara! Enkelt, smakrikt och supergott!
 
 
Servera gärna tillsammans med grillad zucchini - krydda med lite salt och peppar bara, det räcker - och lite mango salsa. Mango salsa är mitt absoluta favorittillbehör verkligen, som ni kanske märkt? Det finns att köpa färdig i affärerna, men det är även busenkelt att göra sin egen annars! 
Vill ni ha andra tillbehör till köttet? Kolla in min grillsäsong-kategori! Där finns många fler tips på vad som kan passa till middagen under sommaren! 
 
Jag önskar er en fortsatt trevlig mitt-i-veckan-dag. Själv ska jag jobba ikväll, men nu ska jag först och främst njuta lite av den underbara sommaren!! Hoppas ni kan göra detsamma. På återseende!