Powered by Jasper Roberts - Blog

Påsklunch med ört- och sesamgriljerad påskskinka

Nu är minsann magarna mätta i vårt hus. Påsklunchen är intagen. Ibland är det verkligen vansinnigt gott med lite sill och ägg! Kanske för att man normalt inte äter det så ofta? I alla fall gör inte vi det mer än till jul och påsk.
 
I förmiddags griljerade jag en påskskinka dagen till ära, det är godast när den är lite ljummen tycker jag. Jag körde en lite uppiffad traditionell griljering. Inget extra besvär, men desto godare!
 

Ört- och sesamgriljerad skinka

 
  • 1 äggula
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 msk persilja
  • 1 msk basilika
  • sesamfrön och ströbröd
 
  1. Blanda samman äggulla, senap och örter. Pensla över färdigkokt helgskinka.
  2. Strö över sesamfrön och ströbröd.
  3. Griljera i ugnen på 225 grader i ca 15 minuter till den får en fin färg.
 
 
 
Skinkan serverade jag skivad som del av vår påsklunchbuffé. På bordet stod även ägghalvor med skagenröra, vanliga ägg, olika sorters bröd och smör, samt några olika sillsorter. Jag var ju så klart tvungen att prova Årets smak: Ingefära och Lime från Abba. Den var jättegod verkligen! Smakade mest lime tycker jag, men jag älskar ju citrussmak å andra sidan så helt klart toppbetyg från mig!
 
 
 
 
På bordet stod också klassikerna Senapssill och Löksill, de är måsten både vid jul och påsk! Senapssillen är min personliga favorit genom alla tider.
 
Jag hoppade över bröd på min lunchtallrik eftersom jag ville orka smaka lite av allt det andra goda (äter jag en brödskiva blir jag supermätt med en gång). Gott var det, jag fick ihop en härlig blandning även på min lilla assiett.
 
 
 
 
Bara proteiner på min tallrik, perfekt. Det är ju det som är det fantastiska med buffér: man tar det man vill ha/tycker om och struntar i resten. Jag älskar plockmat!
 
Hoppas ni har en härlig påsk ännu så länge, med massor av god mat och trevligt sällskap!
 
 
 
 

#1 - - Helena:

Tack för tipset! Jag står precis och ska griljera min skinka nu! Glad påsk:)

#2 - - Victorias provkök:

Ser gott ut med lite påskskinka!
Glad påsk på dig
Ha en riktigt bra dag
Stor kram från Victoria på www.victoriasprovkök.se