Powered by Jasper Roberts - Blog

Citrontorsk i paket med dill- och schalottensås

Hej där ute!!
 
Ni vet jag som sa att jag skulle vara ledig några dagar nu? Haha, blev inget vidare med det där... Jag hoppade in och jobbade ett par timmar imorse, dock bara några få förvisso. Nu ska jag vara ledig i alla fall och imorgon också för den delen.
 
Sen jag kom hem har jag både hunnit med att hämta barnen och sen åkte vi till affären en snabb sväng. Jag var så himla sugen på mango, så var tvungen att ha ett par. Hittade även något nytt att testa: "Fruit likes Water" från Rynkeby. Har ni testat det? Jag köpte den med smak av hallon/svart vinbär. Var lite socker i den, men den såg så god ut på föpackningen så varför inte testa tänkte jag. Så, nu sitter jag här med en skål med färsk mango och ett glas Fruit water och äter mellanmål framför datorn.
I övrigt följde bland annat också några karrékotletter med hem från affären som jag tänkte ha till middagen ikväll. Till dem tänkte jag göra varma grönsaker och en kesoröra. Barnen och sambon kommer få potatis till också, medan jag nöjer mig med sallad och mango salsa till. Det ska bli så ofantligt gott!
 
Nu till dagens recept dock. Ett riktigt gott fiskrecept, speciellt om man som jag tycker om citrussmak i maten. Jag tillagar fisken i små paket i ugnen för att optimera samakerna, och det blir en härligt frisk och fräsch smak på fisken. Perfekt fiskrätt för sommaren!
 

Citrontorsk i paket med dill- och schalottensås

 
4 portioner
 
  • 600 gram torsk
  • 1 fänkål
  • 1 citron
  • salt och peppar
 
  1. Skriva fänkålen tunt och dela fisken i fyra portionsbitar.
  2. Ta fram fyra bakplåtspapper och fördela ut fänkålen på arken. Lägg fisken på fänkålen. Salta och peppra, använda gärna nymalen svartpeppar.
  3. Pressa ur citronsaften över fisken och avsluta med rivet citronskal.
  4. Knyckla ihop pappret till paket och tillaga sedan paketen i ugnen på 200 grader i ca 20 minuter, tills fisken är vit och fast.
 
(fisken på väg att packas ihop och skjutsas in i ugnen)
 
 
Dill- och schalottensås:
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5-1 msk pressad citron
  • 2-3 msk dill
  • 2 dl creme fraiche
 
  1. Skiva schalottenlöken tunt och fräs den mjuk i lite smör. Blanda i citronsaften och låt det koka ihop. 
  2. Blanda i creme fraiche och dill och värm på svag värme.
  3. Smaka av med salt och peppar.
 
 
Servera fisken tillsammans med kokt potatis och såsen. Jag hade även färsk, kokt sparris till min fisk medan barnen fick ett gäng kokta, härliga gröna ärtor.
 
Detta är ju ett väldigt lätt sätt att tillaga fisk på, och det blir lite extra kul att servera i ett litet paket där alla smaker och dofter är inneslutna. Såsen är dessutom jättegod att servera även till stekt eller grillad fisk om man hellre vill ha det.