Powered by Jasper Roberts - Blog

Kanelkakor

Godkväll mina vänner!
 
Nu är jag hemma, och kvällens middag är även uppäten. Ikväll gjorde jag en riktigt god fläskfilégryta med bland annat bacon och aprikoser i! Recept på grytan kommer så klart dyka upp så småningom, men vill ni smygtitta på den redan nu så ligger det en bild uppe på Instagram under mitt konto: @vardagsmatalajess. Kika in vet jag!
 
Denna veckan är det redan mitten på november och det innebär att 1a Advent börjar närma sig! Det är bara lite drygt två veckor kvar tills vi ska tända första ljuset... Det innebär att det börjar bli hög tid att tänka på alla goda advents- och julbak så klart! Jag smygstartade redan idag faktiskt och bakade kanelkakor på jobbet som passar ypperligt bra till adventsfikorna! Jag bakade dessa för första gången redan förra året och inspirationen till dem fick jag från min goda vän Jenny. Detta året bakas de igen, för de är från och med förra året en fikatradition som kommer följa mig varje år vid denna tiden. De är riktigt goda, och så barnsligt enkla att baka!
 

Kanelkakor

 
ca 40 stycken
 
 
 • 100 gram smör
 • 1 dl socker eller strösötning
 • 2,5 dl vetemjöl
 • 1 tsk bakpulver
 • 1 msk vaniljsocker
 • 1 msk kanel
 • 1 krm salt
 • 2 msk ljus sirap
 
 1. Blanda samman alla ingredienserna, gärna i en matberedare (så behöver man inte arbeta samman degen riktigt lika mycket för hand i nästa moment).
 2. Häll ut degen och knåda samman den till en deg. 
 3. Dela degen i 4 delar och rulla varje del till en längd.
 4. Lägg längderna på en bakplåtspapperklädd ugnsplåt och platta till dem lätt med hjälp av en gaffel. 
 5. Grädda på 175 grader i 10 minuter.
 6. Låt svalna något och skär sedan upp kakorna i snitt.
 
 
De hade rykande åtgång på jobbet, så jag misstänker att jag får göra en ny stats inom kort!
 
Här hemma kommer de bakas nästa helg så de finns till hands sen när 1a Advent infaller. Jag rekomenderar stark att ni gör detsamma, ni kommer inte bli besvikna på dessa små godingar!
 
Ha nu en riktigt bra onsdagskväll, vi hörs igen imorgon!