Powered by Jasper Roberts - Blog

Krämig fisksoppa

Godmorgon torsdag!
 
Nu är det strax dags för mig att bege mig av till den sista jobbdagen denna veckan. Sen är jag fakiskt ledigi hela fyra dagar och ska inte vara tillbaka till mitt jobbkök förrän på tisdag! Det ni! Det låter inte helt fel va?
 
Först och främst ska torsdagen på jobbet avnjutas, och där kommer bakas och lagas god mat och goda efterrätter som vanligt. Idag tänkte jag göra en klassisk lasagne till dem, så det hoppas jag kommer gå hem hos dem! 
Annars är ju torsdagar faktiskt traditionellt soppdagar, eller hur! Så, här på bloggen tänkte jag istället bjuda på just en soppa denna torsdagen till ära. En riktigt krämig och god fisksoppa närmare bestämt.
 

Krämig fisksoppa

 
4 portioner
 
  • 200 gram torsk, eller annan vit fisk
  • 200 gram lax
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 2 stora morötter
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 lite vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 2 tsk timjan
  • 1 dl creme fraiche
  • salt och peppar
 
  1. Skär fisken i tärningar och finhacka löken och vitlöken. Skala och skiva morötterna.
  2. Fräs lök och vitlök i en gryta tills löken blir glansig.
  3. Rör ner tomatpurén och morötterna. 
  4. Häll över vattnet, smula ner buljongtärningarna och smaksätt med timjan. 
  5. Koka upp soppan och låt den koka i ca 15 minuter, tills morötterna börjar mjukna. 
  6. Rör ner creme fraichen och lägg i fisktärningarna. Låt koka 5 minuter.
  7. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera soppan tillsammans med knäckebröd eller en nybakad fralla.
 
 
Smaklig måltid mina vänner! Vi hörs och ses!