Powered by Jasper Roberts - Blog

Klassisk Ugnsomelett

Välkommen fredag!
 
Snart är det helg igen, och vi hoppas att det blir en riktigt bra helg! Jag ska bara jobba halva denna helgen faktiskt, så det är mindre än vanligt med andra ord och jag ser mycket fram emot en ledig söndag tillsammans med mina små trollungar. Jag funderar på att ta med dem på ett biobesök, men vi får se vad vi hittar på.
 
Först och främst är det ju dock fredagen vi har framför oss, dessa alltid lika underbara fredagar som inviger helgerna. Just denna fredagen tänkte jag tipsa er om en riktigt proteinrik klassiker som funkar till det mesta, nämligen omeletten! Jag älskar verkligen omeletter, dels för smakens skull, dels för enkelhetens skull och dels för att man kan smaksätta dem med precis vad som helst verkligen! Det enda problemet med omeletter är att jag alltid, och då menar jag verkligen alltid - utan undantag - misslyckas med dem! Jag har alltid sönder omeletterna när jag ska göra en vanlig omelett i en stekpanna, så jag har slutat försöka helt enkelt...
Tacka vet jag då ugnsomeletten! Precis som med en vanlig omelett kan man smaksätta den precis som man vill - prova gärna göra en ugnsomelett med kabanoss i eller äta den naturell med valfritt tillbehör. Oavsett vad man har i sin ugnsomlett så är det bästa med den att den sköter sig själv i ugnen, och går med andra ord inte sönder. ;-)
 

Ugnsomlett

 
4 portioner
 
  • 3 dl mjölk
  • 4 ägg
  • 2 tsk vetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
 
  1. Vispa samman alla ingredienserna och häll över smeten i en ugnssäker form.
  2. Grädda på 200 grader i ca 25 minuter, tills den fått fin färg och stannat helt.
 
Servera exempelvis tillsammans med en stuvning gjord på grönsaker, räkor eller svamp. Personligen föredrar jag att äta ugnsomelett tillsammans med räkstuvning, eller som sist jag gjorde den, tillsammans med prinskorv och en god fruktig sallad.
 
 
Så himla enkel och god mat verkligen, som passar lika bra till lunch eller middag. Det är dessutom en riktig höjdare till frukost - ett bra och proteinrikt sätt att starta sin dag på!
 
Ha nu en riktigt bra fredag allihopa! Vi hörs och ses!