Powered by Jasper Roberts - Blog

Valborgsmeny

Hej och godmorgon min vänner!
 
Vet ni vad det är för dag imorgon? Jo, det är ju Valborgsmässoafton så klart! Det innebär också att det denna veckan redan är maj månad! Maj! Åh, så underbart det är med bara blotta tanken! Maj innebär ju att det bara är en lite kort månad kvar till sommaren, min älskade, älskade sommar - jag kunde inte varit lyckligare!
 
Brukar ni fira Valborg? Vi brukar göra det... De senaste åren har vi kört ner till min sambos farföräldrar nere på den skånska landsbygden och firat tillsammans med dem och en stor del av sambons släkt - syskon, kusiner, faster med familj osv. Vi brukar starta eftermiddagen med en liten skattjakt i skogen där barnen får leta efter godispåsar och sen fikar vi gott, barnens gammelfarmor står för fikabjudningen. På kvällen sen så brukar sambons farfar tända en massiv basa ute på en av åkrarna och sen grillar vi i skenet av majelden och har det bra tillsammans. En riktigt mysig tradition helt enkelt! 
Valborg är ju dock ökänt för att komma med dåligt väder - det brukar alltid vara väldigt kallt av någon anledning (kanske för att man ska kunna njuta lite extra av majbålet?) - det hör liksom nästan till känns det som. Därför tänker jag mig att det bästa är att förbereda mat som går all både lägga på grillen, eller i värsta fall tillaga i ugnen om det blir för kallt för att vara ute.  

Valborgsmeny

 
 
Som middag rekomenderar jag därför helt klart mina allt-i-ett-laxpaket! De funkar lika bra att grilla som att köra i ugnen och de är extra goda en kall valborgsmässoafton, jag lovar! Det bästa med dem är ju dessutom att man kan förbereda dem i god tid! Bygg ihop paketen redan på morgonen och lägg dem sedan i kylen tills det är dags att grilla dem! Då slipper man stå i köket och kan istället umgås med sina eventuella gäster perfekt! 
 
 
Efter den goda middagen vill man ju kanske gärna ha något sött att mysa med tillsammans med nära och kära, eller vad säger ni? Även då är det ju så klart allra bäst med en dessert som går att förbereda i god tid tycker jag! MItt bästa tips? En öppen cheesecake! Vispa ihop röran och portionera ut i skålar på morgonen och ställ dem kallt. Skiva jordgubbarna och smula sönder kexen och lägg separat - sedan är det bara att strö över kexen och sticka ner jordgubbarna precis innan de ska serveras. Snabbare än så kan det knappast gå! Dessutom är det ju vansinnigt gott, och det är ju det allra bästa så klart! 
  

 Efterrätt: Öppen jordgubbscheesecake

 
Jag önskar er alla en riktigt trevlig tisdag och en ännu bättre Valborgsmässoafton imorgon! Själv ska jag jobba både idag och imorgon förmiddag - och ja, det blir så klart tre-rätters på jobbet på onsdag! Vi ses och hörs på Instagram om ni vill få en liten inblick i min arbetsdag i mitt lilla arbetskök och maten jag lagar där!
 

@vardagsmatalajess