Powered by Jasper Roberts - Blog

Matdagbok 30 augusti 2014

Godkväll, godkväll!
 
Ja, nu sitter man här mätt och belåten igen... Middagen är precis uppäten och nu ska vi strax sätta på en film och mysa lite tillsammans hela familjen i soffan innan barnen ska gå och lägga sig. Vad det blir för film, ja, det får vi se - de där små har ofta väldigt svårt att komma överens om vad de vill se.
 
Nåväl, imorse efter frukost fick jag för mig att jag skulle räkna ut hur många kcal jag äter under en dag... Jag skriver ju matdagbok ibland, till och från, men jag brukar aldrig varken räkna eller väga min mat i vanliga fall. Efter föreläsningen om Ny Vikt på Sikt i onsdags, där det pratades en del om kcal av dietisterna, så blev jag dock helt enkelt nyfiken. På föreläsningen sa de att en kvinna som vill gå ner i vikt ska äta max 1600 kcal om dagen, och ja, det lyckades jag ju ganska bra med idag!
Nu är visserligen inte dagen över, och jag har inte ätit mitt kvällsmål ännu, men jag har planerat in vad jag ska äta och räknat med det. Oavsett om man räknar kcal eller väger sin mat, eller inte, så är det alltid bättre att planera in på ett ungefär vad man tänker sig att man ska äta under dagen. Eller ja, det funkar bättre för mig i alla fall! Jag är nämligen Drottningen av Småätande om jag inte passar mig, men planerar jag in dagens alla mål i förväg så är det mycket lättare för mig att undvika att just småäta. 
 
På det stora hela? En mycket bra matdag för mig idag, trots att det är lördag av alla dagar! Så, därför tänkte jag att jag kunde dela med mig av hur en bra matdag kan se ut. 
 

Matdagbok 30 augusti 2014

 
 
Frukost = 250 kcal:ca 2 dl havregrynsgröt med kanel, 2 msk äppelmos och 1 dl minimjölk + 1 Wasa Husman knäckebröd med 1 skiva rökt skinka, 2 msk minikeso och grönsakskrydda
 
Mellanmål = 87 kcal: 1 rött äpple + 1 kopp kaffe med ca 2 msk minimjölk
 
Lunch = 408 kcal: ca 2 dl Mexikansk pastapytt
 
Mellanmål = 162 kcal: 1,5 dl Lindahls citron- och limekvarg med 20 gram Ica Gott Liv Müsli Tranbär
 
Middag = 435 kcal: Korvgratäng med potatismos (ca 1 dl potatismos + 2 skivor falukorv + ca 3 msk sås) och kokt blomkål
 
Kvällsmål = 220 kcal: 2 Wasa Husman knäckebröd med 2 skivor rökt skinka + 4 msk minikeso och grönsakskrydda
 

Lördag 30/8 2014 = 1562 kcal

 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook