Powered by Jasper Roberts - Blog

Ny Vikt på Sikt

Hej igen! Hoppas ni haft en bra mitt-i-veckan-dag? 
 
Nu har vi lagt barnen här hemma och tänkte ha lite lugn och ro framför datorn tänkte jag. Min lilla dotter är superarg för att hon inte vill lägga sig, så ännu så länge vet i tusan om här är så lugnt, men hon somnar nog snart. Förhoppningsvis... ;-)
 
Idag har jag ju varit på Centrallassarettet i Växjö, på dietistmottagningen, för en liten introduktion till Ny Vikt på Sikt. Ja, men vad är nu detta då? Jo, det ska jag berätta för dem av som inte vet. Ny Vikt på Sikt är en vikt-behandlingsgrupp på lassarettet! Jag har själv begärt detta av min dietist som tyckte att det var en bra idé och att jag var en bra "kandidat" för gruppen som hon håller i tillsammans med en kollega.
Jag är ju Gastric Bypass opererad sen ungefär två år tillbaka snart, och jag har gått ner i vikt, väldigt mycket till och med, men jag har dock fortfarande inte riktigt nått mitt mål. Jag skulle vilja tappa en del kilon till som tyvärr inte alls verkar vilja släppa taget om mig. Vågen insisterar på att stå stilla helt enkelt.
Plus att jag känner att mitt huvud skulle behöva lite hjälp på traven... Jag menar, bara för att min mage är opererad, så är ju inte mitt huvud det, och ibland har de alldeles för svårt för att komma överens. Huvudet och magen alltså... Så, för att även mitt huvud ska hänga med den stora förändring som magen gått igenom ska jag alltså nu få gå på en typ av gruppbehandling som heter Ny Vikt på Sikt. 
 
Så, idag var alltså första besöket - en slags föreläsningsintroduktion. De två dietisterna inför ca 20 samlade människor med viktproblem och gick igenom lite kortfattat va de anser vara grunderna till viktproblem och i korta drag vad man ska göra för att gå ned i vikt. 
Vi fick träffa två kvinnor som genomgått behandlingen under året som gått och fick en chans att ställa frågor till dem. Avslutningsvis gick de igenom upplägget för gruppbehandlingen. Vi kommer få en "läxa", eller hemuppgift inför varje gruppmöte som vi ska jobba med, och skriva ner i en dagbok. Varje möte kommer ha samma upplägg med vägning, diskussioner, faktagenomgångar och även en liten släng av mindfulness för att varva ner. I stora drag. Varje session kommer dock att beröra olika saker, och hela behandlingtiden är uppdelat på 12 tillfällen under hösten och våren. 
 
Efter denna dagen känner jag att det ska bli väldigt spännande, och det känns som något som kommer passa mig bra. Det är mer stor iver jag ger mig in i denna nya period av min viktresa, som förhoppningsvis kommer ge mig ännu mer verktyg inför framtiden! 
 
Här är en liten jämförelsebild - hur jag såg ut innan min Gastric Bypass, och hur jag ser ut idag. Det ska bli roligt att jämföra med ytterligere en efterbild till nästa sommar - en efter-ny-vikt-på-sikt-bild.
 


#1 - - Veronica - var dig själv, för alla andra finns redan:

WOOOW, vilken kämpe du är! Bra jobbat :D

#2 - - caroline ♡:

Men wow vilken skillnad! Bra jobbat!

#3 - - Robex Lundgren:

bra jobbat

#4 - - Lifejj - tre månader i Algeriet:

Kul med förändringar! Hoppas att du når ditt mål så småningom. Lycka till!

#5 - - Cyber- life with autism and art:

Så stor skillnad på båda bilderna. :O
Ganska bra kämpat. :D

#6 - - Olivia Nilsson:

Åh vad fin blogg du har!
Om du vill får du gärna kika in på min blogg :D

#7 - - Emma:

Bra jobbat! Lycka till i framtiden också :D

#8 - - Ida:

Wow, vilken skillnad! Sjukt bra jobbat!

#9 - - Martina:

Hej Jess! Du har en inspirerande resa som du berättar väldigt fint. Jag arbetar med ett reportage om gastric bypass och skulle gärna komma i kontakt med dig! Kontakta mig på martina.stenstrom@eyeworks.se

Allt gott!

Svar: Hej Martina! Tack så mycket! Självklart, jag skickar iväg ett mail. :-)
Jessica Fransson

#10 - - Sema:

Hej, undrar hur du åt dem första veckorna efter din op?
Tips på vad man kan köpa och laga;)

Svar: Hej! De första veckorna levde jag på filmjölk, osötad blåbärssoppa och hemlagade (mixade) soppor! :-) Favoriten var min hemmalagade gulaschsoppa och även broccolisoppa. Gör soppor i förväg är mitt bästa tips, och ät sen sakta. :-) Lycka till!
Jessica Fransson

#11 - - Sema:

Jag får knappt i mig nåt;(. Är trött hela tiden, orkar ej göra nåt. Försöker dricka soppa o mycket vatten men vill ej ha nåt.
O idag fick jag mens, mår mycket värre än vanligt.

Hur var det för dig dem första veckorna?
Tack för att du tog dig tid o svarade;)

Svar: Jag var också extremt trött de första veckorna, sov mest hela tiden kändes det som. Åt efter klockan, men hade dock aptit faktiskt.
Jessica Fransson