Powered by Jasper Roberts - Blog

Pasta Caprese

God eftermiddag allesammans denna regninga söndag.
 
Ja, det känns faktiskt nästan redan som om det vore höst. Strumporna och långbyxorna har åkt på för första gången på fler månader och just idag går jag dessutom runt med en kofta på mig dessutom! Förra veckan var det precis så jag klarade av att ha en klänning på mig i värmen... Det har slagit om snabbt! Jag som hade hoppast på att sommaren skulle fortsätta långt in i september månad, men det verkar det inte bli något av. 
 
Just denna regniga söndag i Småland har jag mer eller mindre inte gjort någonting. Eller ja, vi har varit hemma hela dagen, men visst har jag hunnit med en del ändå. Ni vet, sådana där "roliga" måsten som lite tvätt och städ...
Jag har dock bakat lite idag också, och det är ju lite roligare! Dels så har jag fyllt på mitt fröknäcke-förråd som började sina. Mina goda och knapriga fröknäcke med smak av fänkål är något jag alltid har hemma på lager, det är perfekt till både frukost och mellanmål! Jag passde dessutom på att baka lite sega chokladsnitt när jag ändå hade ugnen igång. De fikade vi på i eftermiddags framför filmen Modig på tvn. 
 
Just nu försöker jag få barnen att städa upp lite på sina rum, och sen ska jag strax sätta igång med veckans söndagsmiddag. Idag blir det helstekt kyckling med ris och brunsås tänkte jag. Det var den stående söndagsmiddagen när jag växte upp - man visste alltid att det var söndag när mamma serverade heltstekt kyckling med ris.
Här på bloggen tänkte jag bjuda på ett mycket snabbare middagstips! Vi detta laget vet väl alla att allting Caprese är en favorit för mig? Tomat, mozzarella och basilika är helt enkelt en helt oemotståndlig kombination som passar för både det ena och det andra: fisk, kött, sallad och kassler för att bara nämna några. Vad sägs dessutom om Pasta Caprese? Ja, det är jättegott!! Supernekelt och jättegott till vilken köttbit, eller kyckling, som helst! Eller varför inte bara äta pastan som den är - man behöver egentligen inte mycker mer än så! Nu pratar vi helt enkelt om snabbmat när den är som allra bäst!
 

Pasta Caprese

 
4 portioner
 
  • 2 paketer färsk tagliatelle med smak av tomat (eller annan tomatpasta)
  • 2 bollar mozzarella
  • 1 stort knippe färsk basilika
  • ca 0,5 dl olivolja
 
 
 
  1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 
  2. Skär under tiden mozzarellan i bitar, och grovhacka basilikan.
  3. Häll av pastan och rör ner olivoljan, mozzarellan och basilikan.
 
Servera tillsammans med salt och svartpeppar, och eventuellt en köttbit, eller varför inte en god kryddstark korv!