Powered by Jasper Roberts - Blog

Polkagrisknäck

Välkommen lillördag! 
 
Idag är det exakt en vecka kvar till julafton! Är ni redo? 
Jag gissar att de flesta av er står med julförberedelser upp till armbågarna!? Julköttbullar och julgodis i massor?
 
Jo, det brukar ju vara så... Eftersom vi inte ska fira jul hemma, utan vi ska vara hemma hos min svägerska och hennes familj, så "slipper" jag stressen med att förebereda just julmaten och det känns ganska skönt om man säger så. Julgodis vill ju dock även jag ha, så jag har gjort ett par gamla favoriter här hemma - pepparkakskulor och nougatrutor - och passade även på att testa en ny smakvariant av min absoluta favorit bland julgodiet: knäck! Det finns inget julgodis jag älskar mer än knäck, och nu häromdagen stötte jag på en ny smakvariant på baksidan av Arlas gräddpaket som jag bara var tvungen att testa. Jag säger bara en sak: jag kommer aldrig göra några andra knäck än dessa igen, de slår alla andra med hästlängder!! Mina vänner, jag säger bara - polkagrisknäck! 
 

Polkagrisknäck

 
ca 75 stycken
 
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 dl ljus sirap
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl polkagrisar
  • 2 tsk pepparmintsarom
  • 2 msk smör
 

  1. Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull, gärna med tjock botten.
  2. Koka upp och låt koka på medelvärme, utan lock, tills den blir 122 grader varm eller smeten håller för kulprovet. Dra av från plattan.
  3. Krossa polkagrisarna och rör ner dem i knäcksmeten tillsammans med pepparmintsarom och smör.
  4. Fördela smeten i knäckformar och toppa eventuellt med lite extra krossad polkagris. 
  5. Låt knäcken svalna och förvara dem sedan kallt. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Amanda Jona [SPONTAN]:

Men alltså åh så gott!

#2 - - Anonym:

Var dom jobbiga att göra