Powered by Jasper Roberts - Blog

Havregrynsgröt med kanel och äppelmos

Godmorgon lördag!!
 
Jag antar att de flesta av er fortfarande ligger och sussar sött i era sängar - precis som det bör vara en lördagsmorgon. Ja, alltså, om man inte, som jag, strax ska sätta sig i bilen och köra iväg och jobba...
 
Innan jag klär på mig stövlar och jacka ville jag dock kika in och säga godmorgon, och tipsa om havregrynsgröt! Vem av oss har inte ätit havregrynsgröt någon gång... I ärlighetens namn är det en ganska tråkig frukost tycker jag, även om det är bra för kroppen och magen. Man kan ju dock med barnsligt enkla medel piffa upp den där tråkiga gröten så den blir i alla fall lite roligare, så det tycker jag ni ska göra nästa gång!
 

Havregrynsgröt med kanel och äppelmos

 
1 portion
 
  • 1 dl havregryn
  • 3 msk linfrön
  • 2 dl mjölk
  • 1 krm salt
  • 1-2 tsk kanel
 
  1. Blanda samman alla ingredienserna i en kastrull.
  2. Låt koka upp och sjud sedan på svag värme i 3-5 minuter.
 
 
Häll upp i skål och servera tillsammans med en klick äppelmos (jag köper lågkalori äppelmos från Önos) på toppen, och eventuellt lite mer mjölk.
 
 
Personligen äter jag min gröt utan att hälls mjölk över den. Tycker det räcker gott och väl med äppelmoset på toppen, men det är ju så klart - som allt annat - en smaksak.
 
Nu ska jag köra iväg till jobbet. Jag önskar er alla en lugn och skön morgon när ni väl vaknar, och en riktigt bra lördag. Vi hörs igen i eftermiddag. 
 

#1 - - Sara på Vardag.nu:

Grötfrukost här med, jag gillar det! Mättar skönt. Havre- och bovetegröt gjord på chaite, supergott!

#2 - - Johan Sjöström:

Är det någon speciell tanke bakom valet av mjölk istället för vatten i havregrynsgröten? Det har jag aldrig sett förut. Tänkte om det var någon GPB grej liksom.

Svar: Jag tycker personligen att gröten blir mycket godare när den kokas med mjölk! Dessutom tillför det extra protein, och kalcium till gröten, vilket vi opade ju alltid behöver lite extra av. :-)
Jessica Fransson