Powered by Jasper Roberts - Blog

Blåbärssmoothie med kardemumma

Godmorgon fredag!
 
Lediga, underbara fredag som jag älskar dig! Jag och barnen ska strax duka fram frukosten, och jag tänker minsann sitta länge och väl kan ni tro! Resten av fredagen kommer gå i ungefär samma sak - sakta och lugnt. Vi har inget planerat idag mer än att bara vara och jag ser så mycket fram emot det!
 
Vet ni vad som dessutom händer idag? Som gör just denna fredagen ännu lite roligare än många andra fredagar Jo, jag får äntligen min nya bil idag!! Sambon ska hämta hem den efter jobbet idag, så ikväll står det äntligen en ny pärla på uppfarten till mig! Äntligen! Ni kanske kan gissa att det kommer bli minst en utflykt imorgon, om inte fler... Så roligt!
 
Än är det dock långt till kvällen och först ska det som sagt bli frukost! Just nu är jag mer än någonsin inne på Smoothies, både till frukost och mellanmål. Det är alltid godare med smoothies på sommaren (även om det fortfarande vägrar bli varmt), och det blir alltid att jag gör det oftare på sommaren. Blåbär är ju dessutom det bästa jag vet, så vad kan då vara bättre än en blåbärssmoothie? Jo, en blåbärssmoothie med smak av kardemumma!!
 

Blåbärssmoothie med kardemumma

 
4 portioner
 
  • 4 dl frysta blåbär
  • 2 dl mjölk
  • 2,5 dl vaniljyoghurt
  • 4 tsk florsocker
  • 2 krm kardemumma
 
  1. Lägg samtliga ingredienser i en skål och mixa dem med hjälp av en stavmixer till en slät smoothie.
  2. Häll upp i glas och avnjut!
 
 
 
Tips!
För en lite sockerfattigare smoothie - byt ut yoghurten mot naturell yoghurt och vaniljpulver. Söta dessutom med flytande sötning istället för florsockret.