Powered by Jasper Roberts - Blog

Mintchokladtårta

Godmorgon, godmorgon mina vänner!
 
Idag är det Fars Dag! En dag för alla ni pappor där ute... Brukar ni fira papporna på fars dag, får de presenter eller kanske något extra gott på fikabordet? Själv ska jag jobba hela lången dagen idag, och då menar jag verkligen hela dagen, så, pappan i denna familjen får tyvärr ingen hembakad fika idag. Ja, alltså om han inte bestämmer sig för att baka själv, men den risken är nog inte så stor om man säger så. ;-)
 
Annars är jag en sådan person som älskar högtider och traditioner av alla dess slag, vare sig de är bibliska eller kommersiella. Om inget annat så är det ju alltid en riktigt bra ursäkt för att starta spisen eller sätta igång ugnen. Matnörd, ja, jag vet!
Nåväl... Till er som vill fira papporna lite extra just idag så har jag ett härligt chokladigt tips till er. Vad sägs om att överraska pappan med en härligt kladdig chokladtårta med smak av mint? Jag lovar att de inte säger nej tack till denna kakan!
 

Mintchokladtårta 


10-12 portioner
 
Chokladtårta:
  • 200 gram smör
  • 2 dl socker
  • 4 ägg
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 100 gram mörk choklad, gärna 70% kakaohalt
  • 100 gram After Eight choklad
 
Mintglasyr:
  • 50 gram smör
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 100 gram After Eight choklad
  • 4 droppar pepparmintsolja
 
  1. Smält samman smör, After Eight och chokladen till kakan och låt svalna.
  2. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker pösigt. Blanda ner chokladsmöret i smeten.
  3. Blanda ner mjöl, kakao, bakpulver och salt och vispa till en slät smet.
  4. Klä botten på en springform med bakplåtspapper och häll smeten i formen.
  5. Grädda kakan på 175 grader i ca 20 minuter, tills den börjar släppa kanterna. Låt svalna i formen. 
  6. Smält samman smör, grädde och After Eight till glasyren och smaksätt med pepparmintsoljan.
  7. Häll glasyren över den kalla kakan och låt sedan stelna i kylen i ca 2-3 timmar.
  8. Lossa kakan från formen och garnera med After Eight runt kanten. 
 


Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

 

#1 - - Marie Bergman:

Den ser god ut =)

#2 - - Amanda:

Vad gott det ser ut !!

#3 - - Frida:

Mm spännande! Ser gott ut :)

#4 - - Hanna Karlsson:

Den där ser riktigt god ut!

#5 - - Stickan!:

Åh, så gott :-)

#6 - - Amanda Niclasson:

Åhh gott! :)

#7 - - Julia :

Ååååh. Mintchoklad som är världens bästa kombo!

#8 - - Angelnrone:

Åh det här såg verkligen smaskens ut! Den får jag testa till ett alldeles speciellt tillfälle! Tack för tipset! Angel♥