Powered by Jasper Roberts - Blog

Falsk fläskfilé

Hej igen mina vänner!
 
Nu har jag precis kommit hem, har precis varit på förskolan och hämtat hem barnen. Eftersom det är tisdag så har de haft skogsfika idag, och de är fortfarande lyriska. Tänk vad en liten stund ute i skogen med medhavd fika kan göra för humöret - det är samma sak varje tisdag, och det är så roligt att lyssna på dem prata i mun på varandra om hur fantastiskt kul de tycker att det är! 
 
Själv sitter jag nu och funderar på dagens middag (som vanligt - matnörd som jag är). Jag är lite sugen på fisk idag, det var alldeles för länge sedan sist! Jag försöker göra fisk minst en gång i veckan, men nu är det allt längre sedan än så i alla fall. Ska bara klura ut vad jag är sugen på att göra med den där fisken också...
 
Ni som fäljer mig på Instagram såg att jag gjorde falsk fläskfilé till middag igår. Intresset för receptet var väldigt stort, så det är lika bra att lägga upp det med en gång! Falsk fläskfilé kan ju nämligen faktiskt vara en av de godaste middagarna som finns i kategorin vardagsmat, och dessutom så är det barnsligt lätt att göra och går snabbt! Tänk bara på att köttfärsen ska ligga i frysen i två timmar innan tillagning, så förbered i god tid. När tillagning sen kommer igång är dock middagen klar på mindre än en halvtimme! 
 

Falsk fläskfilé


4-6 portioner
 
  • 800 gram blandfärs
  • 1 msk grillkrydda
  • 1 msk lökpulver
  • 1 msk paprikapulver
 

  1. Blanda färsen med kryddorna till en slät smet.
  2. Forma färsen till en avlång "fläskfilé" och vira in den i plastfolie. Lägg filén i frysen i ca 2 timmar.
  3. Ta ut filén, vira av plasten och skiva den i ca 1,5 cm tjocka skivor.
  4. Stekt köttet gyllenbrunt i smör, några minuter per sida, tills det är genomstekt.
 
Servera tillsammans med kokt potatis, grönsaker och gräddsås. 
 
 
Tips!
Bryn bara köttet på ytan och lägg det sedan i en ugnssäker form och häll gräddsåsen över. Ställ in i ugnen på 175 grader i ca 20 minuter.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook