Powered by Jasper Roberts - Blog

Häxfingrar

Hej härliga lördag!
 
Hoppas ni fått en bra start på helgen, med en lång härlig frukost med familjen? Här hemma har ni nästan precis dukat bort frukosten och tagit oss ur pyjamaserna. Jag älskar verkligen helgmornar när man kan ta det helt i sin egen takt, ingen stress och inga måsten. 
Resten av lördagen då? Tja, jag ska ta mig in till stan en vända idag tänkte jag. Jag har en del ärenden som måste fixas. Barnen ska på kalas imorgon och present ska inhandlas. När jag ändå är där blir det säkert en vända inne på Samarkand, min dotter behöver en ny mössa om inget annat. Dessutom tänkte jag handla lite när jag ändå håller på. Jag ska ha lite Halloween-gäster här hemma nästa vecka, och det ska bjudas på både mat och fika så jag vill passa på att förbereda så mycket som möjligt.
 
På tal om Halloween så är det ju nu Halloween-temavecka här på bloggen, med ett nytt läskigt recept om dagen ända fram till självaste Halloween den 31 oktober. Ni har väl inte missat den nya Halloween-kategorin här inne? Den kommer fyllas på efter hand, så har ni ett bra samlingsställe för alla läskigheterna.
Här komme veckans andra läskiga recept - häxfingrar! En alldeles fantastiskt god mördegskaka som är väldigt enkel att knåpa ihop, men som inte ser lika aptitlig ut som den är. Vågar ni ta ett stort bett av häxans finger?!
 

Häxfingrar

 
ca 40 kakor
 
 • 100 gram smör
 • 1 dl socker
 • 1 ägg
 • 1 krm vaniljpulver
 • 3,75 dl mjöl
 • 0,5 tsk bakpulver
 • 40 sötmandlar (skalade)
 
 
 
 1. Blanda samman alla ingredienserna till en slät deg, gärna med hjälp av matberedare eller assistent. 
 2. Dela degen i fyra delar och rulla långa smala längder av den.
 3. Skär ut ca 10 lika långa bitar av längderna och forma dem till fingrar.
 4. Tryck dit mandlar på ena änden av varje finger så det ser ut som naglar.
 5. Skåra "knogar" med hjälp av en matkniv.
 6. Lägg fingrarna på en bakplåtspappersklädd ugnsplåt och grädda kakorna på 175 grader i ca 15 minuter.
 
  
 
Tips!
 • Pensla eller pudra kakorna med lite kakao när de kallnat för att ge kakorna en smutsig "jordig" yta.
 • Aletrnativt: koka upp lite jordgubbssylt tills den blir "klibbig". Doppa ändarna på fingarna i sylten för att ge fingrarna en avhuggen, blodig look. 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook