Powered by Jasper Roberts - Blog

Ögoncakepops

God eftermiddag...
 
Hur har er torsdag varit hittills? Mitt möte imorse gick bra, och resten av dagen har jag sedan spenderat tillsammans med barnen och min mamma. Vi gick runt i stan ett litet tag efter mitt möte, och sen begav vi oss av för att lämna av mormor... Barnen tycker inte alls att det är något roligt. Helst hade de viljat att hon skulle stanna mycket längre... Det är synd att vi bor så långt ifrån, så vi inte kan ses lite oftare. 
Just nu är vi hur som helst nere i min hemtrakt Olofström, hemma hos mamma. Vi körde henne hem så får barnen träffa henne en stund extra. Ja, och jag med så klart - alla nöjda och glada. 
 
Imorgon är det Halloween mina vänner! Vi smygfirande ju redan igår kväll eftersom jag ska jobba imorgon, men för er andra så har ni ju dagen på er att fixa det sista. Kanske vill ni baka något eller varför inte dekorera huset eller trädgården liten? Har ni gjort några pumpalyktor i år? Våra står ute på trappen redan med tända ljus.
Denna veckan har det ju varit Halloween-tema här på bloggen, och jag hoppas att ni kunnat hitta lite inspiration inför morgondagen. Själv tycker jag att det varit väldigt kul med lite tema, vad tycker ni?
Hursomhelst så kommer här mitt sista tips inför morgondagen: cakepops! Så barnsligt enkla att göra, och lika barnsligt goda att äta! Man kan ju göra cakepops på olika sätt, men här har ni det allra enklaste. Dekorera sedan popsen som ögon och du har en given favorit på Halloween-fikat. 
 

Ögoncakepops

 
ca 15 cakepops
  • 1 stort paket kakor/kex med vaniljfyllning (250 gram)
  • ca 1,5 dl naturell kvarg
  • 200 gram vit choklad
  • Livsmedelspennor eller hushållsfärg (svart, röd, grön, blå)
 
  1. Finkrossa kakorna i en matberedare.
  2. Tillsätt kvargen och mixa tills det blir en smet.
  3. Forma smeten till bollar.
  4. Smält chokladen och doppa ena änden av klubbpinnarna i lite choklad innan du sticker ner pinnarna i bollarna.
  5. Doppa cakepopsen i den smälta chokladen och låt dem torka.
  6. Rita blodsprängda ögon på chokladen med livmedelspennor, eller med hjälp av hushållsfärg och tandpetare. 
 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook