Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklingfilé i örtsås

Hej igen! 

Hoppas ni har en lika skön lördag som jag!? Pappan och dottern i familjen ligger och vilar middag så jag och min son har haft egentid i eftermiddag. 
Min fina lilla 5-åring längtar så himla mycket efter att börja skolan och lära sig räkna och skriva. Så, jag och han har suttit vid köksbordet och övat på att skriva bokstäver. Jag hittade en övningsbok i bokhandeln som han blev överlycklig när han fick. Så stolt jag är över min vetgiriga lilla kille!
Vi har dessutom hunnit baka lite kakor också! Våra gäster fick avboka idag, så de kommer på söndagsmiddag imorgon istället, men vi bakade idag i alla fall. Jo,  vi bakade snurrkakor, en sats med blå och en sats med rosa. De står i ugnen just nu så vi får hoppas de blir goda! Bilder dyker upp på Instagram under dagen! 
 
Snart är det dessutom dags att börja med middagen. Fläskfilén flyttas fram till imorgon, så jag kör på kyckling idag istället. Kyckling är ju alltid gott! Speciellt när man låter den koka i en riktigt krämig och örtig sås!

Kycklingfilé i örtsås


4 portioner
 
  • ca 500 gram kycklingfilé
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • 2 msk dragon 
  • 1 msk persilja 
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • Salt och peppar
 

  1. Bryn de tinade kycklingfiléerna runt om i en stor stekpanna eller stekgryta tills de är gyllenbruna.
  2. Blanda samman creme fraiche, vatten och vinäger och häll över kycklingen i pannan.
  3. Smula ner buljongtärningarna och krydda med dragon och persilja.
  4. Koka upp och låt kycklingen koka i såsen under lock i ca 20-30 minuter, eller tills kycklingen är genomkokt.
  5. Smaka av såsen med salt och peppar och red evetuellt av till önskad konsistens.
 
Servera gärna kycklingen tillsammans med ris, ugnsbakade haricot verts och rikligt av den goda såsen!
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

 
 
#1 - - Me & My Baby Dolls:

Hej!
Gudars va gott det ser ut här jämt XD man blir super hungrig! :-D

Svar: Tack snälla, då är det bara att börja laga! :-D
Jessica Fransson