Powered by Jasper Roberts - Blog

Matsedel vecka 40

Godmorgon måndag!
 
Hoppas ni alla tog tillvara på helgen till fullo så ni är utvilade och redo att ta er an en ny vecka nu? Vi hade en ganska lugn och skön veckan här hemma, vilket är skönt att ha i bagaget när man ska jobba sex dagar denna veckan, som jag ska. Jag börjar dessutom denna måndagen med ett ganska långt pass, så ja, skönt med lugn helg som sagt. 
 
När man jobbar långa dagar är det ju alltid extra skönt att komma hem och veta exakt vad man ska ha till middag. Planering, planering, planering! Det finns inget som underlättar matlagingen som veckomatsedlar om ni frågar mig! På min matsedel står det idag stekt korv och krämig pasta - enkelt, snabblagat och mättande. Perfekt lättsamt efter en lång arbetsdag. Det bästa? Jag behöver inte fundera på vad vi ska äta, för det står redan på matsedeln!
 
Vet ni själva vad som står på menyn idag? Inte? Då kommer här några förslag! 
 

Matsedel vecka 40Måndag - Kyckling- och baconpaj: Vi börjar denna veckan med en paj tycker jag!  En paj fylld med currysmakande kyckling och bacon! Mycket mer än så behöver man väl knappt säga innan snålvattnet börjar rinna?
 
Tisdag - Kassler FlorentineNågot som jag väldigt ofta serverar här hemma är kassler! En av favorittillagningssätten är en så kallad Kassler Florentine! Något som serveras "Floretine" innebär att man serverar maten med en god ost- och spenatsås, vilket alltså innebär att man kan servera det mesta a la "Florentine". Denna kasslern tillagar jag tillsammans med såsen istället för att servara den som tillbehör, och det blir vansinnigt krämigt och gott! Perfekt vardagsmat som passar lika bra till helgen. 
 
Onsdag - Pannkaksmuffins: Ypperligt goda som munsbitar - pannkaksmuffins! Det bästa med dessa är att de funkar precis lika bra till lunch som de gör till middag, och, som de gör till efterrätt! Servera dem tillsammans med lätt vispad grädde och lite sylt och du har en fantastiskt god efterrätt i portionsstorlek! 
 
Torsdag - NikkalouktasoppaSoppa måste ju vara den ultimata höstmaten egentligen, tillsammans med de mustiga grytorna. Fördelen med en god och värmade soppa framför en gryta av samma slag är ju dock att soppan går mycket snabbare att göra! En av favoritsopporna här hemma är en god Nikkalouktasoppa, som alla i familjen uppskattar. Prova gärna, jag tror inte ni kommer bli besvikna!
 
Fredag - TacocrêpesBlir det tacofredag för er ikväll? Då kanske jag kan tipsa om en alernativ tacomiddag i form av tacofyllda crêpes? Väldigt goda, och precis en sådan där välkommen-helgen-middag som man gärna vill ha på fredagar!
 


Lördag - Grekiska biffar i tomat- och paprikasåsIdag bjuder jag på härligt saftiga biffar med grekiska smaker. Jo,fetaostbiffar som badar i en härlig tomat- och paprikasås och serveras tillsammans med ugnsrostade grönsaker. Det, mina vänner, det är en middag som minst sagt heter duga!
 
Söndag - KalopsSöndagsmiddagar burkar ju traditionellt vara långkoks-middagar, är det så hemma hos er också kanske? Jag ska väl inte påstå att vi som regel äter långkok här hemma bara för att det är söndag, men det händer så klart att långkoken infaller på söndagar. Vad sägs så om en riktig klassiker denna söndagen, som alla verkligen älskar och ingen någonsin tröttnar på! Jag pratar om kalops! Klassisk svensk husmanskost när den är som allra godast verkligen! Kan man någonsin tröttna på kalops undrar jag? En riktig trotjänare i köket!
 
Veckans söta - Sega Blåbärsrutor: Det bästa med just denna långpannekakan? Man behöver inte alls lång tid på sig för att baka den! Den går snabbt att göra, den räcker till många, den går utmärkt att frysa och den är gudomlig god! Vad mer kan man egentligen begära av ett bakverk!?
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook