Powered by Jasper Roberts - Blog

Ny Vikt på Sikt - första gruppmötet

Hej igen!
 
Nu är det ju en vecka sen nästan sen jag var på mitt första Ny Vikt på Sikt-gruppmöte, och jag lovade ju att jag skulle berätta lite om det. Så, nu tänkte jag att jag skulle komma till skott!
För dem av er som inte vet vad Ny Vikt på Sikt är, så är det en gruppbehandling jag ska ta del av, på dietistmottagningen på lassarettet. Jag bad själv om att får delta då jag inte riktigt tycker att mitt huvud och min kropp är på samma sida sen min operation för snart två år sedan. Förra veckan var första mötet. 
 

 
Första mötet var väldigt lättsamt. Vi fick väga och mäta (midjemåttet) in oss och sen fick vi kika på en liten filmsnutt från Fråga Doktorn där de belyste bukfetma. Sen gick vi vändan runt och alla fick lov att presentera sig för varandra. Vi är tio personer som ska gå i samma behandlinggrupp under hösten och våren så vi kommer nog lära känna varandra ganska väl misstänker jag. 
 
Avslutningvis så fick vi en hemuppgift och en liten anteckningsbok som vi dels ska föra dagbok i, och dels använda för våra hemuppgifter. Första uppgiften? Jo, den gick ut på att svara på ett litet gäng frågor som belyser vad man har för mål med sin viktresa. Varför vill man gå ner, hur mycket, inom hur lång tid och även lite egna tankar om vad man behöver göra för att kunna nå sitt mål. Helt enkelt om vilken riktning man vill ta i livet - planering är a och o! 
 
Kontentan? Genom att sätta upp både långsiktiga, och kortsiktiga mål underlättar man sin resa avsevärt. I jämförelse med att planlöst sväva omkring, då man ofta gör mycket sämre beslut. 
 

Nästa möte är på torsdag nästa vecka. Det ska bli spännande att fortsätta!
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook