Powered by Jasper Roberts - Blog

Pepparrotsgratinerad kassler på rotsaksbädd

Godmorgon, godmorgon.... eller god förmiddag allihopa!
 
Oj, vilken slapp dag jag hade igår... Jag tog en riktig pausdag och gjorde verkligen ingenting mer än hängde med barnen. Det mest avancerade vi tog oss för var att fixa lite fika igår, barnen ville absolut ha munkar att fika på när vi hade hemmadag, så vi köpte munkar. Rosa skulle de vara dessutom, med en massa strössel så klart. 
Idag har jag och barnen ännu en hemmadag framför oss eftersom förskolan är stängd för utbildning. Jag tror inte vi tänker anstränga oss alldeles för mycket idag heller faktiskt... Ikväll ska jag dock iväg på ett litet möte, mer om det sen!
 
Vad har ni för planer idag? 
 
Mitt i veckan redan igen ju, och full fart mot helgen nu, eller vad säger ni? Jag har ett litet middagtips idag som jag tycker passar precis lika bra en vardag som det gör till helgen. Inga konstiga ingredienser, men lyxig och väldigt krämig smak om ni frågar mig. Pepparroten tar man så klart i efter egen smak. 
 

Pepparrotsgratinerad kassler på rotsaksbädd

 
4 portioner
 
  • 600 gram kassler
  • 5 dl färdig ostsås (jag använder Fyra Ostar från Kelda)
  • 2 dl riven ost
  • 2 msk pepparrot
  • 2 msk persilja
  • 2-3 palsternackor
  • 2-3 stora morötter
  • salt och peppar
 
  1. Skala palsternacka och morötter och skiva dem i breda stänger. Koka dem i lättsaltat vatten i 7-10 minuter, tills de börjar mjukna.
  2. Häll av grönsaker och lägg dem på botten av en ugnssäker form.
  3. Skiva kasslern och lägg ut skivorna oavnpå grönsakerna.
  4. Blanda samman ostsås, ost och pepparrot. Smaka av med salt och peppar.
  5. Häll såsen över kasslern och toppa med persiljan.
  6. Gratinera kasslern i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter, tills såsen fått fin färg.
 
Servera rätten bara som den är, eller eventuellt med ris eller kokt potatis vid sidan om. Tomatsallad är dessutom väldigt gott till! 
 
 
Tips!
Vill man inte köpa färdig ostsås så går det givetvis lika bra att göra sin egen! Tänk bara på att göra en ganska tjock sås så inte rätten blir för rinnig. 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - susanne :

De måste jag prova att göra ☺
Låter jätte gott 😉

Svar: Vad roligt! :-) Lycka till, och hoppas att det smakar! :-)
Jessica Fransson