Powered by Jasper Roberts - Blog

Karrékotletter med varm tomatsalsa

Hejdå Sverige!
 
Ja, idag är dagen äntligen här! Utlandsresedagen med stort D, som jag längtat efter dig! I eftermiddag sätter jag mig i bilen och styr kosan mot Danmark och Kastrup där jag sent ikväll sätter mig på ett flygplan som tar mig till varmare breddgrader! Det kommer bli en vecka med ren avslappning och ni kan tro att jag tänker njuta till fullo! Har jag förresten nämnt att jag ska åka själv? Ja, alltså inte allena, men utan min familj. Jo, det ska jag faktiskt, barnen och pappan ska vara hemma i Sverige och jobba, och leka på förskolan medan jag njuter av solen. Jag kommer sakna ihjäl mig efter mina små trollungar, och det kommer säkerligen kännas väldigt konstigt eftersom jag aldrig varit ifrån dem så här innan, men jag vet att de har det bra hemma hos pappa och jag är övertygad om att jag också kommer få en trevlig semester. Nästa gång får vi åka tillsammans! 
 
Tro nu bara inte att det kommer att vara tyst här på bloggen under veckan bara för att jag inte är hemma, nej, icke! Jag har tidsinställt en massa inlägg med nya recept till er under veckan som kommer med TEMA TILLBEHÖR! Ni vet, allt det där extra vid sidan om maten som liksom höjer hela middagen till nya höjder. Inte en vecka ni vill missa med andra ord! Alla recepten kommer fyllas på i min Tillbehörs-kategori där jag samlar allt det där lilla extra!
Självklart kommer jag dessutom uppdatera från min resa så fort jag landar och får internet-tillgång. Ni kommer kunna följa mig på resan här på bloggen och även på Vardagsmat a la Jess på Facebook, men framför allt på Instagram - @vardagsmatalajess så glöm inte följa mig där också! 
 
Med min resa i åtanke tänkte jag idag bjuda på ett litet middagstips med smak av Medelhavet, för det är nämligen dit jag ska. Nyfikna på var? Kika in i morgon! Hur som helst, Medelhavet ja. Jag säger bara färska tomater! Färska, solmogna, tomater är något av det godaste som finns! Jag kan seriöst äta tomater som godis, det är så fantastiskt gott och jag tycker det är lite synd att vi här i Sverige generellt inte använder mer färska tomater i matlagningen!
Vad inleder vi då tillbehörs-temaveckan med? En varm tomatsalsa! Det är superenkelt att göra, och passar perfekt till en riktigt saftig bit stekt, eller grillad kotlett. Mycket mer än så behövs inte för att känna mat-eufori! 
 

Karrékotletter med varm tomatsalsa


4 portioner
 
 • 500 gram karrékotletter
 
Varm tomatsalsa:
 • 1 msk olivolja
 • 4 tomater
 • 1 vitlöksklyfta
 • 2 msk basilika
 • salt och svartpeppar
 

 1. Tärna tomaterna fint, och skala och finhacka vitlöken.
 2. Hetta upp oljan i en stekpanna och fräs vitlöken tillsammans med basilikan i någon minut.
 3. Lägg i tomattärningarna och låt fräsa samman i ca 3-4 minuter.
 4. Smaka av med salt och peppar.
 5. Salta och peppra kotletterna och stekt, eller grilla dem.
 
Servera kotletterna tillsammans med den varma tomatsalsan och eventuellt lite pasta och en god sallad!
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook