Powered by Jasper Roberts - Blog

Majs- och räksoppa

Godmorgon, godmorgon lördag!
 
Ja, jag har iofs varit uppe ganska så några timmar redan med tanke på att jag precis kommit hem från nattjobb, men jag hoppas ni andra fått sovmorgon och en lugn och skön start på denna lördagen. Vad har ni för planer för dagen?
 
Vi ska äta lite brunch nu här hemma och sen göra oss iordning för familjemys hemma hos min svärfar och hans Anna. Min sväger Andreas kommer också dit med sin familj så det ska bli riktigt mysigt att träffa dem igen, tyvärr blir det inte så ofta då de bor mer än 20 mil iväg. Riktigt tråkigt verkligen, men så är det.
Vår lördag kommer med andra ord kantas av god mat och gott sällskap. Jag, Jenny (svågerns fru) och Anna har alltid trevligt tillsammans när vi sitter på altanen och pratar om allt mellan himmel och jord. Barnen har alltid roligt tillsammans med sina jämngamla kusiner och hittar på en massa bus och jäkelskap - ni vet, precis så där som barn ska vara när de har som allra roligast! Ja, detta är definitivt en lördag jag kommer njuta av mina vänner!
 
Brunch först ja... Ja, egentligen är det ju ganska snart till och med dags för lunch, men de helger jag jobbar natt brukar min lilla familj vänta med att äta frukost tills jag kommer hem på morgonen så vi kan äta tillsammans. Då blir det ju brunch istället, och det är ju alltid gott!
För dem av er som dock sitter och just nu funderar på lunch så har jag typ världens godatse sopptips till er! Ja, detta är minst sagt en soppa som är lika god som den är färgglad! Den kan ätas som lunch, eller middag tillsammans med ett knäckebröd eller två, eller varför inte servera den som förrätt!? Den är en färgklick som gör vilken middag som helst till en glad tillställning! 
 

Majs- och räksoppa


4 portioner
  • 2 burkar räkor i lag
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöklsklyftor
  • 0,5-1 chilifrukt (efter smak)
  • 1 burk majs
  • 2 hönsbuljongtärningar
  • 10 dl vatten
  • 0,5 paket äggnudlar
  • 200 gram sockerärtor
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 2 tsk vitvinsvinäger
  • salt och peppar
 


  1. Hacka löken och chilin (efter smak) och fräs det tillsammans med pressad vitlök i en stor kastrull i lite olja.
  2. Häll av majsen och låt den sedan fräsa med i grytan tills den får lite färg.
  3. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
  4. Koka upp och låt koka samman i ca 10 minuter.
  5. Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen.
  6. Mixa soppan slät och häll tillbaka den i kastrullen.
  7. Tillsätt grädden och låt koka upp igen.
  8. Smaka av soppan med salt, peppar och vinäger.
  9. Strimla sockerärtorna.
  10. Lägg nudlarna i botten på fyra skålar tillsammans med sockerärtor och avrunna räkor.
  11. Häll över soppa och servera.
 
Tips!
Vill man servera soppa som förrätt kan man utesluta nudlarna.
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook