Powered by Jasper Roberts - Blog

Ingefärskryddad skinkstek

God söndagsmorgon mina fina läsare!
 
Japp, söndag idag och helger lider, som vanligt, mot sitt slut alldeles på tok för snabbt. Nåja, vi har ju hela söndagen kvar i alla fall... Jag ska dock verkligen inte klaga med tanke på att jag varit ledig hela denna veckan nästan, och har dessutom haft minst sagt tur att få en solig och varm vecka. Sonen har spenderat sin första vecka i förskoleklassen och har haft det jättebra. Jag och dotten har haft en massa mamma-dotter-tid då vi dels shoppat och haft frukostdejt i stan, men också bara varit och haft det lugnt här hemma. Vi har alla haft en bra vecka med andra ord, och det ska vi vara nöjda med. Välbehövligt dessutom med den nytankade energin dessutom med tanke på att jag har en massiv arbetsvecka framför mig nästa vecka.
 
Idag tänkte vi avsluta den lediga veckan med en liten dagstripp ner till mamma i min hemort i Blekinge. Barnen har frågat länge om vi inte kan åka och hälsa på mormor, så idag gör vi slag i saken. Det är ett dessutom ett litet evenemang för alla barn i parken där nere idag med musikunderhållning, popcorn, glass, fiskedamm och korv med bröd bland annat, så vi passar helt enkelt på att ta tillfället i akt.
 
I övrigt bjuder jag så klart söndagsmiddag här på bloggen också! När jag var liten var det alltid helstekt kyckling med gräddsås och ris till söndagsmiddag, ja, varje söndag eftersom det var en av de få saker min mycket kräsna lillebror gick med på att stoppa i munnen. Numera, blir det fortfarande heltstekt kyckling till middag om söndagarna då och då, för, ja, det är ju  väldigt gott helt enkelt!
En annan riktig klassiker i söndagsmiddag-kategorin är ju en stek. Faktum är att det väl knappast kan bli mer klassik söndagsmiddag än så egentligen, eller vad säger ni? Personligen tycker jag att få saker säger svensk husmanskost mer än en klassikt kyddad helstekt skinkstek som serveras med lika klassiska tillbehör: kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker och en klick svart vinbärsgelé som pricken över i!
 

Ingefärskryddad skinkstek


4 portioner
 
  • 600 gram skinkstek
  • ca 2 msk timjan
  • ca 2 msk ingefära
  • salt och svartpeppar
 
  1. Krydda skinkstekten med timjan, ingefära, salt och svartpeppar. Se till att krydda hela steken, runt omkring.
  2. Lägg skinksteken i en ugnssäker form.
  3. Tillaga på 175 grader i ca 1,5 timme.
  4. Låt steken vila i formen i minst 15 minuter. Skär sedan upp den i skivor.
 
Servera skinksteken med klassiska tillbehör - kokt potatis, gräddsås, kokta grönsaker och en klick svart vinbärsgelé.  
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook