Powered by Jasper Roberts - Blog

Kycklingsallad med pestopasta

Trevlig lördag allesammans!
 
Nu är jag och min familj hemkomna från vår lilla utflykt till A World Of Dinosaurs! Ja, vi hade ju en överraskningsutflykt inplanerad lördagen till ära för barnen och överraskningsdestinationen var alltså A World of Dinosaurs som ligger strax utanför Kalmar. Vi hade bara sagt till dem att vi skulle på utflykt idag, så de var ju så klart olidigt nyfikna och spända på att få reda på vart vi skulle... Efter en knapp timmes bilfärd av tjat om "var ska vi" och "är vi inte framme snart" så parkerade vi utanför ingången och de tittade med stora ögon båda två. Ni kan tro att de blev överraskade! Min 4,5-åriga dotter tyckte dock tyvärr inte alls att det var någon höjdare för hon tyckte att det var alldeles för läskigt med de stora dinosauriemodellerna, speciellt när vi kom till den delen av utställningen där de rörde sig och det fanns ljudeffekter. Då kröp hon upp i mammas famn illa kvickt. 6,5-åriga sonen tyckte också först att det var lite läskigt, men det släppte väldigt snabbt och han ville gå igenom hela utställningen en gång till när vi var klara, så det gjorde vi, bara han och jag. 
Personligen hade jag nog lite högre förväntningar, men de var ändå helt ok. Dinosaurierna var riktigt bra gjorda, och det var en lite så där lagom utflykt helt enkelt. Även om dottern kanske inte var jättenöjd, så var sonen det i alla fall och det är ju huvudsaken med tanke på att det var han som tidigare i somras sa att han ville åka dit. 
 
Hoppas ni andra också har en bra helg ännu så länge och att ni alla får njuta av lika mycker sol som vi här i Småland får! Just nu är det nämligen underbart soligt och varmt och har så varit de sista ca tre veckorna - det blev en sen sommar iår, men vi fick sommar till slut i alla fall och det får vi vara tacksamma för!
 
När det är så där väldigt varmt ute vill man ju ofta ha något lättsamt till middag, utan att för den sakens skull göra avkall på varken smak och mättnadskänsla. En riktigt matig och god sallad är för min del exakt en sådan måltid. Det är ju ingen hemlighet att jag älskar pasta, och att jag dessutom älskar, älskar, älskar basilika - min absoluta favoritört i alla lägen. Kyckling är dessutom ytterligare en favorit i detta huset, så ja, det kanske inte är så otippat att denna salladen med kombinationen kyckling-pasta-basilka är en av mina personliga favoritsallader! Den är helt enkelt så jä*la gooooooood!! 
 

Kycklingsallad med pestopasta


4 portioner
 
Sweet chili- och persiljekyckling:
 • 500 gram kycklingfilé
 • 2 msk sweet chilisås
 • 2 msk persilja
 • salt och peppar
 
 1. Lägg kycklingfiléerna i en ugnssäker form. 
 2. Pensla dem med sweet chilisåsen.
 3. Strö över persiljan och krydda med salt och svartpeppar.
 4. Tillaga dem på 200 grader i ca 20-25 minuter, tills de är genomstekta.
 5. Låt svalna och skär i bitar eller skivor.
 
 

Sallad med pestopasta:
 • 4 portioner pasta, gärna fusili
 • 1 stor burk Pesto alla Genovese (basilikapesto)
 • 1 dl majonnäs
 • ca 2 msk pressad citron
 • 1 huvud romansallad
 • 4 skivor formfranska
 • ca 1 dl parmesanost
 • flingsalt och svartpeppar
 
 1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
 2. Rör ihop peston med majonnäs och pressad citron.
 3. Smaka av med salt och peppar.
 4. Rör ner den kokta pastan i pestoblandningen. Rör väl så att all pasta täcks.
 5. Låt pasta stå och dra i ca 15 minuter.
 6. Rosta formfranskan i en brödrost två gånger, så de blir riktigt krispiga.
 7. Skär sedan formfranskan i ca 1x1 cm stora krutonger.
 8. Riv romansalladen i bitar.
 9. Blanda sallad, kyckling, pestopasta, krutonger och hyvlad parmesanost i en stor skål. 
 10. Toppa med lite extra hyvlad parmesan, nymald svartpeppar och lite flingsalt.
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook