Powered by Jasper Roberts - Blog

Varmrökt lax med gräslökssås

Godmorgon tisdag!
 
Det kan ju knappast ha undgått någon vid detta laget att något av det bästa jag vet är att få ta en riktigt skön sovmorgon!? Nej, tänkte nästan det... Eftersom barnen har jullov och jag såledels tagit några dagar ledigt från jobbet, så är detta min femte sovmorgon på raken, och jag lovar att jag långt ifrån tröttnat än! Jo, det är precis lika skönt idag som det var för fyra dagar sen, och kommer garanterat vara minst lika skönt imorgon och de kommande två dagar också! Ja, för sen tänkte jag snällt gå och jobba helgen innan jag tar ännu en vecka med sovmornar igen. Jag klagar inte om man säger så... Wohoo! 
 
Nu när jag väl är uppe så är det snart dags för full rulle dock! Båda barnen ska leka med kompisar idag är det tänkt så det kommer bli full fart! Visserligen får jag dock lika många barn hemma som jag brukar ha eftersom sonen ska bort till en kompis, medan dottern får en kompis på besök.
Själv tänkte jag att jag skulle ta och baka lite kakor idag. Jag fick ju hem Bakboxen före jul, och den står ännu orörd tyvärr, trots att jag varit sugen på att hugga in sen dagen jag fick den. Nu ska jag dock göra slag i saken idag tänkte jag, och baka i alla fall en av de tre olika sorters kakor man fick ingredienser och recept till i boxen. Vilken av de tre som blir först ut får ni se om ni kikar in hos @vardagsmatalajess på Instagram under dagens lopp.  
 
Innan jag drar igång med baket tänkte jag dock bjuda er på lite tisdagsmiddag. Ja, vad kan det tänkas bli idag då? Eftersom det är tisdag blir det förstås fisk idag! För inte har ni väl tröttnat på fisk nu så här efter jul? Nej, jag menar väl det... Kanske är det till och med så att ni har en bit varmrökt lax över sen jul som ni inte riktigt vet vad ni ska göra med? Jamen, vad bra, för då tänkte jag stå till tjänst med en snabblagad gräslökssås som förvandlar den där laxbiten till en alldeles ypperligt god tisdagsmiddag! 
 

Varmrökt lax med gräslökssås


4 portioner
 
Gräslöksås
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 1 dl hackad gräslök
  • 1 krm vitpeppar
 
  1. Rör samman grädde, creme fraiche, gräslök och smulad buljongtärning i en kastrull.
  2. Koka upp och låt puttra samman i ca 5 mminuter.
  3. Smaksätt med vitpeppar.
 
Severa såsen över en bit varmrökt lax vid sdan om kokt potatis och en god sallad. 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Cecilia:

Ser supergott ut.