Powered by Jasper Roberts - Blog

Korv i kokossås

Gäääääsp...
 
Ni vet när klockan ringer när det känns som att man nästan precis somnat? Den känslan... Vill. Bara. Sova. Lite. Till. Ja, exakt så, men det är bara att snällt stiga upp i alla fall, och här sitter jag nu. Idag är det tidig dag på nya jobbet och upplärningen fortsätter. Jag börjar komma in i det lite mer nu efter gårdagskvällen, men det är mycket nytt och det kommer minst sagt ta ett tag innan jag är helt på fötter tror jag. Väldigt roligt med nya utmaningar dock! Jag tror det är superviktigt att förnya sig i sitt arbetsliv lite då och då för att inta fastna i gamla hjulspår så att säga - man måste hela tiden känna att man kan utvecklas och utmana sig själv. Känner man inte det länge så kanske det är dags att söka sig andra uppgifter. Eller vad säger ni? 
 
Hur som helst, så är det alltså jobbtorsdag på schemat. Eftermiddagen sen ska jag spendera med min lilla familj, mysa och ha det bra! Nu under vinterhalvåret blir det mycket tv-tittande och mys under filtar i soffan tillsammans eftersom ingen av oss egentligen är särskilt förtjust i varken snö eller kyla. Ja, ok, barnen tycker om snön, men de är inte överförtjusta i kylan de heller.
Personligen är detta den allra värsta årstiden för mig. Jag är verkligen ingen vintermänniska och jag tycker inte det minsta lilla om snön, nej, inte ett endaste dugg alls. December-januari-februari är de månader jag fasar för hela året, och genomlider, ja, lider, för att jag inte har något val. Tacka vet jag vår och sommar, åh, som jag älskar det!!
 
Mitt bästa tips för att "glömma" vintern utanför fönstret? Färgglad och värmande mat som minner och varmare och ljusare tider! Som den här kovgrytan - minimajs och korv i en krämig kokossås. Den är inte bara god, utan har en värmade gyllene färg som får mig att tänka på våren istället för snön. Om än bara för en liten stund.
 

Korv i kokossås


4 portioner
 
 • 400 gram grillkorv
 • 2 stora morötter
 • 400 gram kokosmjölk
 • 0,5 tsk sambal oelek
 • 1 lime
 • 1 burk minimajs
 • 2 msk kycklingfond
 • salt och peppar
 

 1. Slanta korven och hyvla morötterna fint med hjälp av en potatisskalare.
 2. Fräs korven och morötterna tillsammans i en stekpanna.
 3. Häll över kokosmjölken, fonden och pressa ner saften från limen. 
 4. Tillsätt minimajsen och sambal oelek efter smak.
 5. Låt koka upp och puttra samman på svag värme i några minuter.
 6. Red av såsen till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med exempelvis kokta nudlar och lite morotsstavar.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Anonym:

Hej, kan inte du fixa en sökruta så man lätt kan hitta till sina favoritrecept? Jag använder ofta din blogg när jag ska laga mat 😃 tack för all inspiration 👍

Svar: Det finns redan en sökruta! :-) Längst ut till höger ovanför min presentationsbild. :-) Roligt att höra att du använder dig av recepten!
Jessica Fransson

#2 - - Anonym:

Då syns den inte eftersom jag sitter på ipad/mobil. Tack iaf.

Svar: Tror den ska synas på mobil allra längst ner! :-)
Jessica Fransson