Powered by Jasper Roberts - Blog

Laxsallad

Hej och godmorgon mina vänner!
 
Hoppas ni alla fick en bra start på veckan igår? Jag spenderade gårdagen på jobbet, men idag är jag ledig. Idag blir det en liten runda ner till min hemort för att fira min mamma som fyllde år igår. Barnen längtar, som vanligt efter att få hälsa på sin mormor.
Först är det dock fokus på min son och hans nya förskoleklass. Min son är 6 år gammal och ska börja förskoleklassen efter sommaren vilket innebär nya kamrater, ny lärare och en flytt ner till skolan! Han är minst sagt förväntansfull och har pratat om detta i mer än ett års tid nu, så ni kan tro att han längtar! Idag ska de dit för första gången och träffa sina nya klasskamrater och sin nya lärare. Jag har inte träffat henne ännu, så det ska bli spännande även för mig! Jag får dock inte vara med, utan jag ska bara lämna av honom och hämta honom en timme senare - mötet tar förskolepersonalen där han går nu, hand om. Ska dock bli väldigt spännande att höra vad han har att säga om första mötet! Mitt stora hjärta!
 
Vad har ni andra för planer för dagen? 
 
Blir det fisktisdag idag kanske? Det blir det definitivt här hemma, och det står inget mindre än lax på menyn. Därför tänkte jag passa på att tipsa er om en enkel och god sallad med just lax idag! Jag gör oftast sallad till lunch då det är lätt, snabblagat och framför allt väldigt gott! Det är ju dessutom väldigt smidigt att ta med sig - jag har ofta och gärna sallad med mig till jobbet när jag ska äta lunch där - och nu på senaste använder jag gärna de smidiga ziplockpåsarna från Toppits, Toppits Zipper, som jag fått äran att prova gratis genom Buzzador. Påsarna håller salladen krispig och fräsch och vill man inte äta allt med en gång så är det bara att återförsluta den till en annan gång, den är lika fräsch några timmar senare som när man lade i den. 
 
Salladen då? Ja, den slänger man ihop med sina favoritingredienser helt enkelt! Personligen väljer jag oftast machesallad i mina sallader då det är min favorit, men man tar ju givetvis vad man vill efter eget tycke och smak. Ett hett tips är dessutom en riktigt god balasamico till salladen, den gör hela skillnaden! 
 

Laxsallad


2 portioner
 
  • 1 påse Machésallad
  • ca 15 cm gurka
  • 10 körsbärstomater
  • 100 gram minimozzarella 
  • 1 ask salladslax, 120 gram
  • Dadelbalsamico
 


  1. Skär grukan i bitar.
  2. Blanda samman sallad, gurka, tomater och mozarella.
  3. Avsluta med den varmrökta salladslaxen.
 
Tips!
Toppa gärna med en riktigt god balsamicodressing. Min favorit är Dadelbalsamico! 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook