Powered by Jasper Roberts - Blog

Fiskpaket med citron, vitlök och kapris

God söndagsförmiddag!
 
Här i Kävlinge, hemma hos min våger, börjar vi alla sakta med säkert vakna till liv igen efter gårdagen. Igår var det kalas då vi firande barnens båda små kusiner med riktigt god mat, gräddtårta och en massa paketer förstås. Barnen hade en riktigt härlig dag igår, och det är så roligt att se hur bra de leker tillsammans med sina kusiner trots att de (tyvärr) inte träffas alltför ofta. Kalas innebär ju dessutom hela tjocka släkten, och fler därtill, så det var minst sagt fullt hus här igår och man är lite mör i huvudet idag. Skönt att det är söndag och man kan sova ut och ta det lugnt resten av dagen. Ja, alltså, så lugnt man nu kan ta det med fyra små busiga barn under samma tak.
 
Jag har dock ett litet ärende att klara av idag, och det är ännu en presentinhandling. Imorgon ska vi nämligen på ännu ett kalas då min kusin fyller 18 år, och henne måste vi ju också ge något fint. Jag måste dock bara lyckas klura ut exakt vad jag ska ge henne, för som det är nu har jag ingen aning... Nåja, det löser sig! 
 
Först och främst blir det lugn söndag med familjen. Vad Jenny och Andreas har planerat till middag idag det vet jag inte än, men jag tänkte i alla fall tipsa er om en lättlagad fiskmiddag som utan problem kan tituleras antingen vardagsmat såväl som söndagsmiddag. Dessa små fiskpaketen är lätta att tillaga, men fullkomligt fullpackade med härliga smaker och dofter som väller ut ut foliepaketen när man öppnar dem vid bordet.
 
Vi ses och hörs imorgon igen då det är dags för en ny veckomatsedel att se dagens ljus! 
Jag önskar er alla en riktigt skön söndag! 
 

 Fiskpaket med citron, vitlök och kapris


4 portioner
 
  • 800 gram spättafilé
  • 1 citron
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 liten burk kapris
  • ca 75 gram smör
  • flingsalt och grovmalen svartpeppar
 
Tillbehör: aluminiumfolie 
 

  1. Gör fyra stora ark av aluminiumfolie.
  2. Fördela ut spättafiléerna på aluminiumarken.
  3. Skiva citronen och vitlöksklyftorna, och lägg skivorna på fisken.
  4. Häll av kapsien och strö ut över fisken.
  5. Hyvla smöret över fisken och krydda med salt och grovmalen svartpeppar.
  6. Knip ihop foliet till små paket, ordentligt så de sluter tätt.
  7. Lägg paketen på en ugnsplåt eller i en ugnssäker form och tillaga på 200 grader i ca 20 minuter.
 
Servera exempelvis tillsammans med kokt potatis, eller potatismos, och varför inte lite stekt zucchini!? 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook