Powered by Jasper Roberts - Blog

Honungsglaserade revben

Godmorgon från fagra Skåne!
 
Ja, vi är ju som ni vet nere i Kävlinge hemma hos min svåger och hans familj och hälsar på i några dagar, och jag och Jenny har precis avnjutit frukost tillsammans med fyra små trollungar till kusiner. Idag är det dessutom dags för den stora kalasdagen!  Idag ska vi fira mina barn kusiner, Ellis, som fyllt 8 år, och Molly som fyller 5 år om ett par veckor.
Kalaset är inte förrän i eftermiddag så än finns det tid, men det är mycket att göra, så det är lika bra att sätta igång! Jag har lovat Jenny att hjälpa till med mat och bak, så det är vad vi ska pyssla med idag medan papporna passar barnen på annat håll. Tårtorna förberedde vi redan igår, så det är bara för mig att garnera dem senare under dagen. Maten ska vi ta tag i om en liten stund, så fort vi lyckats ta oss själva och alla barnen ur pyjamasarna helt enkelt. Vill ni få en liten glimt av all den goda maten, så kommer ni i vanlig ordning få en liten inblick på Instagram.  
 
I övrigt är det ju lördag, och kanske är ni några runt om i landet som har turen att få en skymt av solen idag? Då kan det ju vara läge att passa på att tända grillen! Ja, man får ta minsta lilla chans man får, för som det ser ut ännu så länge denna sommaren vet man aldrig när nästa tillfälle ges! 
Så, därför vill jag idag ge er ett litet grilltips (eller ugnstips för dem som inte har grillväder). Jag älskar revben! Revben faller under kategorin favoritkött att grilla i min bok, och jag gör det därför både gärna och ofta här hemma. Som med allt annat så tycker jag ju dock att man ska variera sig mellan gånger, och så gäller så klart även för revbenen. Kikar ni runt lite i min grillsäsongs-kategori så hittar ni lite olika förslag på just revben, och här kommer ännu ett, detta med smak av len honung med en liten släng av vitlök! Mumma! 
 

Honungsglaserade revben


4 portioner
 
  • 500 gram tjocka revben
  • 4 msk honung
  • 3 msk kinesisk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt och peppar
 
  1. Riv vitlöken och blanda samman med honung, soja, salt och peppar.
  2. Gnid in köttet med honungsblandningen och lägg köttet i en ugnssäker form.
  3. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 40 minuter. Vänd gärna köttet efter halva tiden.
 
Låt köttet vila en stund innan det skärs upp, och servera sedan gärna tillsammans med en riktigt god, hemmagjord coleslaw och några citronklyftor att pressa över.
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Joel:

Jess, ett tips i all välmening: Om man äter LCHF på riktigt, kommer revbenen att smaka brutalt oätligt sött av honungen, eftersom ens smaklökar blir så omställda.
Exempelvis, i mitt förra liv älskade jag prinskorv. Det kan jag inte äta nu eftersom de nu för mig har en otäck söt bismak.
Detta är iofs bra tycker jag, för nu kan jag leva efter devisen "Smakar det sött, spotta ut det!"