Powered by Jasper Roberts - Blog

Chipsgratäng

Hej och godmorgon alla fina läsare!
 
Vilken trevlig kväll vi hade igår, som alltid tillsammans med Maria och hennes familj! Vi fick en supersmarrig middag i form av påskmustkyckling och sen hade hon bakat världens godaste Chocolate Chip Cookiepie till efterrätt - to die for mina vänner!! Självklart tiggde jag till mig recept så att även ni kommer kunna få ta del av både kyckling och paj. Recepten dyker upp inom kort, så ni får hålla ukik efter dem! 
 
Idag då? Ja, idag blir det ytterligare sällskap... Åt min son i alla fall, som även idag har en lekträff inplanerad. Hans lilla bästa kompis kommer hit och ska leka nu i förmiddag, och jag tänkte att jag skulle bjuda alla barnen på våfflor till lördagslunch! Själv tänkte jag (förutom våffelgräddningen och "barnpassningen") göra så lite som möjligt idag. Njuta av helgen och ledigheten tillsammans med barnen. Dessutom blir det lördagsmys med lördagsgodis framåt eftermiddagen sedan.
 
På tal om lördagsmys så vill jag idag tipsa om en riktigt barnfavorit! Nämligen min mammas chipsgratäng! Ja, ni läste rätt - chipsgratäng - från min barndom. Min mamma brukade göra chipsgratäng till mig och min bror ibland på när vi skulle ha helgmys. Givetvis tyckte vi ju att det var superhäftigt att vi fick äta chips till middag och slukade maten med hull och hår. Numera har jag satt min egna prägel på gratängen, men fortfarande idag känns det lite så där busigt och extra lyxigt att ha chips i maten, och ja, det är dessutom fortfarande lika gott! 
 

Chipsgratäng


4-6 portioner
  • 500 gram blandfärs
  • 1 rödlök
  • 2 msk paprikapulver
  • 1 msk lökpulver
  • 2 dl chilisås
  • ca 2 msk kinesisk soja
  • salt och peppar
  • 1 påse grillchips
  • 1 boll mozzarella 
 

  1. Finhacka löken och bryn den tillsammans med färsen tills färsen blir grynig.
  2. Krydda färsen med paprikapulver och lökpulver.
  3. Häll över chilisåsen och sojan och låt puttra samman i några minuter.
  4. Smaka av färsen med salt och peppar.
  5. Lägg några av chipsen i botten på en ugnssäker form och bygg sedan lager med köttfärsröra och chips ett par gånger. Avsluta med ett chipslager.
  6. Skär mozzarellan i bitar och toppa med den överst.
  7. Gratinera på 225 grader i ca 20 minuter, tills osten smält och fått fin färg.
 
Servera tillsammans med en god krispig sallad och eventuellt lite vitlöksbröd.
 


 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook


#1 - - Anonym:

Gör med Bea sås lite lyxigare memen super gott gör Bean tunnnare en vanligtsuper got

Svar: Tack för tipset. :-)
Jessica Fransson

#2 - - Anonym:

Låter gott! Hur blir chipsen när gratängen är färdig? Behåller de sin krispighet eller blir som mjuka? ;)

Svar: De som är i gratängen blir mjuka, de översta är jättekrispiga. Blir en bra blandning om du frågar mig! :-)
Jessica Fransson

#3 - - joe:

Mums så gott!
Ha en fin helg

#4 - - Annukka:

Det såg intressant ut!

#5 - - Amanda♥:

Ser supergott ut!