Powered by Jasper Roberts - Blog

Fläskfilé i gräddsås med soltorkade tomater

Morrn, morrn! 
 
Ja, jag vet att det fortfarande är natt egentligen, eller ja, kanske inte (bara väldigt tidigt för mig), men idag var det bara att snällt stiga upp i alla fall. Alldeles strax ska vi bege oss av mot min dotters förskola nämligen där hon och hennes små kompisar ska gå Luciatåg för oss! Hon har övar flitigt här hemma de senaste veckorna, och jag ser så mycket fram emot att få se och lyssna på min älskade lilla lucia. Efter lussandet blir det fika på förskolan tillsammans innan resten av dagen tar sin start. 
 
Ja, denna dagen då, hur ser den ut? Ganska kort arbetspass idag, så jag får spendera hela eftermiddagen och kvällen tillsammans med mina småttingar. Känner jag min son rätt så får jag säkerligen med mig tre barn hem idag dessutom då han alltid vill ha kompisar med sig hem när jag hämtar tidigt. Han han hittat en ny bästis i skolan nu, och de leker jättefint tillsammans, så det är så himla kul att se. 
För min egen del är det annars som sagt jobb som gäller, och idag får jag jobba tillsammans med min allra finaste Maria dessutom. Alltid ett nöje! Det är verkligen så himla viktigt att man tivs tillsammans med sina arbetskamrater, och det har jag turen att göra. 
 
Äta ska vi så klart också göra sen vad tiden lider. Exakt vad som står på bordet ikväll har jag inte riktigt bestämt mig för än, men jag känner att det får bli något snabblagat så jag får mer tid att bara hänga med barnen. Imorgon har jag nämligen ett 24-timmars pass framför mig, så då får man passa på att ha så mycket kvalitetstid med dem som möjligt innan.
Hursomhelst, snabblagat var det ja. Tänker jag pasta igen då kanske? Nej, det måste inte vara pasta för att vara snabblagat, även om pasta är den ultimata hemlagade snabbmaten. Idag tänker jag mig ris, ris tillsammans med kött i sås som är färdigt samtidigt som riset kokt klart. Är detta en möjighet? Ja, sjävlklart! Kött är inte automatiskt lika med långkok, se bara här: fläskfilé i en krämig sås som får extra smak av soltorkade tomater. Mums! 

 

Fläskfilé i gräddsås med soltorkade tomater


4 portioner
 • 500 gram fläskfilé
 • 5 dl matlagningsgrädde
 • 1 msk kinesisk soja
 • 1 kött- eller kalvbuljongtärning
 • 1 liten burk soltorkade tomater
 • salt och svartpeppar
 
 1. Pusta fläskfilén och skär den i i bitar eller stirmlor. 
 2. Bryn köttet i en djup stekpanna, eller stekgryta.
 3. Strimla tomtaterna och lägg i dem tillsammans med köttet. 
 4. Häll över matlagningsgrädde och soja, och smula ner buljongtärningen.
 5. Koka upp och låt puttra samman i ca 10 minuter.
 6. Red av såsen till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
 
Servera tillsammans med kokt ris och en grönsallad. 
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook