Powered by Jasper Roberts - Blog

Kyckling i dragon- och äppelsås

Hej och god onsdagskväll!
 
Lugnt och skönt i stugorna? Här hemma har vi inte varit hemma så där vansinnigt länge egentligen, vilket innebär att det blir en lugn kväll idag. Jag har haft möte på jobbet idag följt av ett arbetspass som inkluderade lunch på Solvikens Pensionat där det serverades skinkstek med gräddsås och äppelmos idag. Mycket gott i väldigt vacker omgivning tillsammans med trevliga arbetskollgeor. Vad mer kan man begära av en lunch egentligen?
Efter lunchen följde några timmars jobb och sen var det raka vägen till förskola och skola för att hämta upp barnen. En upphämtning senare var det dags att packa in sonen i bilen igen och köra ner honom till gymnastiken som han går på varje onsdagskväll. Just nu gympar han på för fullt och jag sitter hemma och väntar på att åka och hämta upp honom om en stund igen. Ni förstår att han vill ju inte ha mamma väntandes i gympasalen längre nu när han är så stor... Nej, jag har fått strikta order om att han minsann kan vara där själv så jag får åka hem och vänta! Hahaha, han är så härligt min lilla unge!
 
Upphämtning om en liten stund alltså, och sen är det raka vägen till middagsbordet när vi kommer hem igen. Idag vankas det korvgryta på våra tallrikar, vad äter ni en onsdag som denna?
 
Kyckling kanske? Kyckling är ju en av de råvaror man nästan kan göra mest med, eller vad säger ni? Det är ju verkligen mångsidig mat minst sagt, och med andra ord väldigt lätt att variera. Kyckling är dessutom en riktig storfavorit i detta huset, och hade min dotter exempelvis fått bestämma så hade vi haft kyckling varje dag! Det är hennes absoluta favorit!
När det kommer till kyckling har jag mer än ett favoritsätt att tillaga den på, minst sagt. Ja, faktum är att det nog är fler än jag kan räkna på rak arm, just eftersom det är så mångsidigt och lättlagat. Denna rätten, med mör klyckling i krämig sås med smak av dragon, äpple och spenat är dock ett av favorittillagningssätten ska ni veta! Såsen blir fantastiskt smakrik och god och gör hela rätten. Ännu godare bli det dessutom om man kompletterar kycklingen med ett ris som fått koka i hönsbuljong och lagerblad! Mums! 
 

Kyckling i dragon- och äppelsås


4 portioner
 
 • 500 gram kycklingfilé
 • 2 hönsbuljongtärningar
 • 1 gul lök
 • 1 rött äpple
 • 2 dl vatten
 • 2,5 dl matlagningsgrädde
 • 1 msk dragon
 • ca 200 gram bladspenat
 • salt och peppar
 
 

 1. Skär kycklingen i mindre bitar och krydda med salt och peppar.
 2. Fräs kycklingen så den får fin färg.
 3. Finhacka löken och tärna äpplet.
 4. Tillsätt lök och äpple till kycklingen och låt fräsa med någon minut.
 5. Häll över vattnet och smula ner buljongtärningarna.
 6. Koka upp och låt puttra samman i ca 5 minuter.
 7. Häll över grädden och låt koka upp igen.
 8. Smaksätt med dragon och låt puttra ytterligare några minuter.
 9. Red eventuellt av till önskad konsistens och smaka av med salt och peppar.
 
Servera kycklingen tillsammans med ris och stekta grönsaker.
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Ella:

Hej! när tillsätter man bladspenaten? :)

Svar: Tillsammans med dragonen, så den precis bara blir varm. :-)
Jessica Fransson