Powered by Jasper Roberts - Blog

Stekt torsk med kall gräddfilssås på kapris och gurka

Godmorgon, godmorgon alla fredagsälskare!
 
Ja, jag misstänker att ni är många med mig där ute vars favoritdag är fredag! Fredag hela veckan lång... Ja, det hade varit något det va?! Just idag är det ju dessutom inte vilken fredag som helst, utan idag är det ju Black Friday till råga på allt! Som jag berättade igår är Black Friday den största readagen på hela året i USA, och infaller alltid fredagen efter Thanksgiving som alltså var igår. Black Friday är alltså något som vi, som med så mycket annat, börjat ta efter från USA de senaste åren, och inte finns det väl någon som klagar på det inte? Nej, reor älskar vi väl alla, och speciellt så här nära inpå jul, eller vad säger ni!?
Min kusin och hennes dotter kom upp hit igår för att hälsa på, och de stannade kvar tills idag, så vi bara ha i oss lite frukost nu och sen bär det av mot Växjö idag igen. Idag är det, kanske föga förvånande, Toys R Us som är första stoppet, och vi tänkte hänga på dörren när de öppnar... Typ. Ja, jag vet att det reas även på nätet, men kom igen, det är en speciell känsla med att stå där i butiken och få känna och klämma lite på paketen! Jo, faktiskt! 
 
Denna fredagen är dessutom en stor dag för min son... Ikäll sen ska min son på sitt allra första disco! Jo, mina vänner, han är nu tydligen så stor att han ska börja gå ut om kvällarna också, när hände det?!? Jag fattar som vanligt ingenting, och hänger inte alls med på när min bebis gick till att inte vara bebis mer! Vi har redan valt ut kläder och han har bestämt med sina kompisar att de ska ses där, och han har tagit fram plånboken till pengarna för läsk ska han minsann köpa på discot ser ni! Ja, och till råga på allt så berättade han för mig igår att han är kär i en flicka i sin klass! Jisses, min lille älskade kille växer upp så snabbt! 
 
Nej, nu är det bäst att prata om något annat känner jag... Innan mina mamma-känslor svämmar över alldeles! Vad sägs om mat? Ja, det är ju alltid ett 'tryggt' ämne här inne i alla fall, så vi byter raskt över till det! 
Idag tänkte jag prata fisk! Ni vet, den där fisken som man enligt dietisterna ska äta av minst tre gånger i veckan... Gör ni det? Vi äter ofta fisk här hemma, men jag ska ärligt erkänna att det inte är tre gånger i veckan i alla fall. Så, för att råda lite bot på detta tänkte jag att det kanske inte skulle vara fel med en liten fredagsfisk, eller vaf säger ni?
Stekt torsk, enkelt men vansinnigt gott. Perfekt vardagsmat när orken tryter lite extra efter en lång arbetsvecka. Kall gräddfilssås, lika enkelt och vansinnigt gott det! Dessutom, ger den allt lite av den där fredagskänslan man vill komma åt en kväll som denna. Ja, det svåraste och mest tidskrävande med denna rätten är väl egentligen den kokta potatisen, vilket säger en hel del!
 
Ha en riktigt trevlig fredagskväll nu allesammans, och en underbar helg! 
 

Kall gräddfilssås på kapris och gurka


4 portioner
 
  • 2 dl gräddfil
  • ca 10 cm gurka
  • ca 5 cm purjolök
  • 3-4 msk kapris
  • salt och peppar
 
  1. Hacka purjolöken och gurkan fint. 
  2. Blanda alla samman alla ingredienser.
  3. Smaka av såsen med salt och svartpeppar.
 
Servera till stekt torsk, kokt potatis och exempelvis kokt broccoli. 
 
Tips!
Smaka gärna av såsen med några droppar tabasco, för lite extra sting!
 
 

Instagram: @vardagsmatalajess  

Vardagsmat a la Jess på Facebook