Powered by Jasper Roberts - Blog

Glutenfritt surdegsbröd från Schär

Hej igen!
 
Har ni hunnit äta upp er frukost än? Det hoppas jag nästan med tanke på att det faktiskt strax är dags för lunch! Ja, här blev det en sen och långdragen frukost, som vanligt på mina lediga helger, för det tillhör verkligen en av mina favoritbestyr på helgen. God mat och ledighet tillsammans med sin familj och en chans att bara vara och ta det lugnt tillsammans. Inga måsten, bara ta dagen som den kommer. 
 
Vad är det er favoritdel av helgen? 
 
Ni fick ju ett litet frukosttips av mig tidigare idag, och jag tänkte faktiskt att ni ska få ett till av mig här och nu! Ja, men varför inte liksom!? Det händer lite då och då att jag får erbjudanden om att prova på lite olika produkter gratis för att sedan recensera dem, och ibland tackar jag ja, men lika ofta tackar jag nej. Jag tackar ja till saker jag tycker låter spännande, och jag tackar ja till produkter som jag tror kan vara av intresse för mig och min familj. Jag är sedan alltid ärlig med vad jag tycker om dem, för det är ju långt ifrån alltid upplevelsen överensstämmer med förväntningarna, det kan man ju aldrig komma ifrån. När jag fick chansen att prova på detta glutenfria surdegsbröd från Schär via Buzzador så tackade jag därför ja. 
 

Glutenfritt bröd från Schär

 
Mina barn och sambo är stora smörgåsälskare. Själv äter jag inte smörgås så där jätteofta längre, men visst händer det! Ingen i min familj är glutenintolerant, men jag tror att vi alla kan må bättre att av äta lite glutenfritt lite då och då, så därför tog jag chansen.
 
Jag ska ärligt erkänna att jag aldrig har testat glutenfritt bröd innan, så jag kan inte direkt jämföra denna produkten med någon annan glutenfri. Jag kan dock jämföra den med helt vanligt "rostbröd" och där står den sig helt klart!
Det var väldigt snarlikt "vanligt" bröd, och hela familjen åt med stor aptit. Barnen verkade inte märka någon som helst skillnad mot det bröd vi brukar köpa att rosta, vilket definitivt är ett mer än ett gott betyg! 
 
 
 
Jag fick chansen att prova på två olika sorter: Classic och Flerkorn
 
Min personliga favorit var Flerkornsbrödet, och ja, jag bev väldigt förtjust i det till och med. Saftigt och med en mycket god smak! Barnen tyckte bäst om Classic, mest för att de inte tycker om "konstiga saker" (kornen) i sitt bröd. 
 
Brödet åt vi till störst del till just den där långa underbara helgfrukosten, men jag sparade undan några skivor till ett speciellt ändamål. Jag äter som sagt ganska sällan bröd egentligen, men till vissa saker är det ju ett helt klart måste. En av mina favoriter bland brödbaserade rätter är helt klart Eggs Benedict, perfekt till både frukost, brunch eller lunch!
Pocherade ägg på en skiva gott bröd och en skiva rökt skinka som toppas med len och förförande god hollandaisesås. Åh, mina vänner, det är enkelt men det är gudomligt gott vill jag lova! Jag valde att göra ett par Eggs Benedict till lunch en dag med Schärs glutenfria surdegsbröd som botten, och jag blev inte besviken, de smakade precis som det skulle. Jag rekomenderar er stakt att testa redan nu, till dagens lunch exempelvis. Ner till affären med en gång, och jag lovar att ni inte blir besvikna.