Powered by Jasper Roberts - Blog

Kalkonomelett med tomat och basilika

Godmorgon allesammans!
 
Ja, jag lever... Det har varit tyst på bloggen hela veckan, jag vet, men jag har haft fullt upp verkligen, så det fick bli en liten ofrivillig bloggpaus helt enkelt. Efter förra helgens kalashelg och denna veckans många, många timmar på jobbet har jag helt enkelt inte haft någon ork till mycket mer än att utöva soffliggning de timmar jag varit hemma. 
Jag har dock hunnit med en liten fikaträff i veckan, tillsammans med Maria och Linda. Vi träffades alla tre på mitt förra jobb och har hållt kontakten sen dess. Linda har precis fått sitt andra barn, så jag fick chans att bebismysa en liten stund medan de var här, och det är ju alltid mysigt! Jag bjöd på nybakad fika i form av Chocolate Chip Cookiecake tillsammans med en hemmagjord vaniljglass när de alla kom på besök, som blev mycket uppskattad. Recept kommer jag givetvis dela med mig av vad det lider. 
Igår gick jag av ett dygnspass på jobbet och körde raka vägen till idrottshallen för min sons innebandyträning och efter ett snabbesök i matbutiken för inhandling av lördagsgodis så var det bara vila som gällde för mig resten av lördagen - mer än välbehövligt om jag säger så! Idag känner jag mig som tur väl är lite piggare, och ser fram emot den kommande sportlovsveckan med stor iver eftersom jag lyckats ta ledigt större delen av veckan. Yes, mer uppvilning stundar, vilket känns fantastiskt skönt! 
 
Här och nu då? Ja, det är ju dags för frukost! De helgmornar jag är hemma och äter frukost tillsammans med min lilla familj dukar vi upp hela bordet med allt vi bara kan hitta i kylskåpet och gör en långfrukost av det! Oftast dukas det upp frallor och ägg tillsammans med gröt och diverse olika pålägg, grönsaker och brödsorter där alla hittar sina favoriter! Ja, och så kaffet så klart, inte att förglömma! 
Ibland dyker det även upp en omelett eller ett gäng härligt gyllengula amerikanska pannkakor, eller nybakade scones. Ja, precis det man är sugen på egentligen, och ägg i alla former är oftast ett stående önskemål från barnen. Så, idag vill jag tipsa om en smaskig kalkonomelett, med smak av tomat och basilika, att ställa fram på frukostbordet, brunchbordet, eller varför inte dagens lunchbord! 
 
Jag önskar er alla en riktigt trevlig söndag! 
 

Kalkonomelett med tomat och basilika

 
1 portion

  • 2 ägg
  • 3 msk creme fraiche med smak av tomat och basilika
  • 3-4 skivor påläggskalkon
  • Salt och peppar
 
  1. Vispa samman äggen med creme fraiche och krydda med salt och peppar.
  2. Strimla kalkonpålägget fint.
  3. Häll äggsmeten i en liten stekpanna och stek på låg- till medelvärme till omeletten är nästan färdig. Rör lite i pannan då och då med en slev och gör små "hål" så att äggsmeten som ligger ovanpå rinner ner. 
  4. Strö ut kalkonen på omeletten.
  5. Stek omeletten färdig och vik den på mitten med hjälp av en stekspade.  
 
Servera gärna omeletten tillsammans med en god sallad.