Powered by Jasper Roberts - Blog

Hasselbackspotatis

 Goddag gott folk!
 
Tisdag förmiddag och jobbdag för min del... Om jag är frisk nu? Nej, men jag jobbar i alla fall, jag har åtminstone ingen feber längre. Jobbdag hela långa dagen till och med, och jag har hur mycket som helst jag måste göra idag verkligen... Så blir det när man är sjuk några dagar. Nåja, det är bara att ta tag i den där To Do-listan och börja beta av med andra ord. Sakta med säkert...
 
Idag är barnen på förskola och fritids, vilket de inte var jätteglada över just idag... Nu när solan är slut så tycker min son att han minsann ska ha sommarlov, vilket innebär att man inte går på fritids minsann. Ja, visst har han en poäng i det han säger, men å andra sidan är det bara denna och nästa vecka kvar innan mamman och pappan i familjen också officiellt går på "sommarlov", så han får snällt acceptera fritids ett par dagar till. 
Imorgon är jag ledig, och så även på torsdag, vilket innebär att barnen också är lediga förstås. Vad ska vi hitta på med vår mitt-i-veckan-ledighet då kanske man kan undra. Jo, imorgon är planen en liten dagstrip till Öland om vädergudarna visar sig från sin allra finaste sida. Vi ska hälsa på Maria som är där med sina pojkar och njuter av deras sommarlov som redan satt igång. Något att se fram emot med andra ord.
 
Här och nu ska det dock bli mat, och grillmat närmare bestämt... Fast, nja, ok, just detta är inte grillmat i sig, men det är det absolut bästa tillbehöret till grillmiddagen om ni frågar mig - hasselbackspotatis! Hands down mitt absoluta favoritsätt att tillaga potatis verkligen, och det gäller att passa på nu innan det bara finns nypotatis att tillgå i affärerna. Seså, servera dem med en god grillad kött- eller kyckligbit redan ikväll vetja! 
 

 Hasselbackspotatis


4 portioner
  • 12 potatis, fast sort
  • ca 50 gram flytande margarin
  • 2 tsk salt
  • ca 0,5 dl ströbröd
 
  1. Skala potatisen och skiva den i ca 3 mm tjocka skivor, så de håller ihop i botten.
  2. Placera potatisarna i en ugnssäker form med skårorna uppåt.
  3. Pensla potatisen väl med det flytande margarinet.
  4. Baka i ugnen på 225 grader i ca 20 minuter.
  5. Blanda samman salt och ströbörd och stö ut över potatisarna.
  6. Baka ytterligare i ca 15 minuter och pensla med mer smör under tiden, då och då.
 
Tips!
Lägg potatisarna på en träslev medan du skårar dem, så är det lättare att inte skära igenom botten på dem.