Powered by Jasper Roberts - Blog

Chokladbollar

Godmorgon från Stockholm! 
 
Ja, mina vänner, idag är jag i vår sköna huvudstad! Jag steg upp mitt i natten, ja, det kändes så i alla fall, för att kliva på ett flygplan tidigt imorse. Jag sitter just nu på vårt huvudkontor i Danderyd och väntar på att en utbildningsdag ska ta sin start! Som jag nämnde för ett litet tag sen så innebär mitt nya jobb även ett litet steg upp för den berömda karriärstegen och jag ska nu bli platschef på min nya arbetsplats. Detta är något som jag verkligen ser fram emot med stor spänning, men det kräver lite vidareutbildning och del av den ska jag alltså få i huvudstaden idag. 
 
Ni andra? Hur ska ni tillbringa denna strålande vackra och sommarvarma lillördag?  
 
Sa ni äta chokladbollar? Ja, men självklart! Idag är det ju nämligen inget mindre än självaste Chokladbollens Dag! Som vi alla vet vid detta laget finns det ju dagar för det mesta numera, och allt kan (eller vill) man ju inte "fira". Just denna dagen kan man nog ära med en liten chokladboll dock, tycker ni inte det? De är ju så där barnsligt lätta att svänga ihop, och kom igen: vem gillar inte en bit choklad till kaffet liksom!?! Klassiskt är alltid gott! 
 
Klassiska chokladbollar

 

 Ca 40 bollar 
  • 6 dl havregryn
  • 2 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4-5 msk kakao
  • 200 g rumsvarmt smör
  • 4 msk kallt starkt kaffe
 
 
 
  1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  2. Klicka i smöret och rör eller blanda med fingrarna till en smulig deg. 
  3. Tillsätt kaffet och rör så att degen går ihop.
  4. Forma bollar och rulla dem i kokosflingor eller pärlsocker. 
 
#1 - - Linn:

Så gott med chokladbollar och saft!