Powered by Jasper Roberts - Blog

Makaronipudding med bacon och champinjoner

Hej och och god, tidig, tisdagsmorgon mina sköna läsare!
 
Hur startade er vecka igår? Bra hoppas jag? Som jag nämnde igår så var det min första "riktiga" arbetsdag på mitt nya jobb igår, och om jag får säga det själv så gick det riktigt bra! Man är ju altid lite sådär tafatt när man är den nya i gänget och kanske inte fullt ut fått in alla rutiner i systemet än, men för att vara första dagen så är jag mer än nöjd! Ännu så länge verkar det dessutom som att det är en härlig grupp människor jag hamnat tillsammans med, och jag ser verkligen fram emot att lära känna dem bättre allt vad det lider. Bra arbetskamrater som man trivs och jobbar bra tillsammans med på en arbetsplast är verkligen a och o.
 
Idag ska jag tillbaka till jobbet igen, men först ska jag inleda dagen med ett besök på vårdcentralen. Japp, det är dags för den årliga kontrollen efter min Gastric Bypass igen, och jag ska dessutom kolla mitt långtidssocker när jag ändå är där. Det är lika bra att få allt avklarat på en gång. Efter jobbet blir det mys med barnen för hela slanten sen, och det kan jag lova att jag ser fram emot mer än något annat denna dagen. 
 
Hur ska ni själva spendera er tisdag?
 
Laga mat? Ja, men jag menar väl det! Idag vill jag slå ännu ett slag för en riktig klassiker - makaronipuddingen! Den går aldrig ur tiden, och man kan ha lite precis vad som helt i den. Sådan mat älskar vi ju! För att inte tala om barnvänligheten! Mina barn vill ofta ha korv, köttbullar eller eempelvis bacon och makaroner (något som nog de flesta barnfamiljer känner igen), och ibland så får de så klart det också. Då är det mycket roligare att blanda allt i en form istället för att bara lägga upp det på tallriken, tycker jag i alla fall. 
 

Makaronipudding med bacon och champinjoner

 
4 portioner
 • 5 dl pasta
 • 400 gram bacon
 • 200 gram färska chaminjoner
 • 1 gul lök
 • 3 dl mjölk
 • 3 ägg
 • salt och peppar
 
 1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, gärna någon minut kortare. 
 2. Skala och hacka löken och strimla baconet. Skiva champinjonerna.
 3. Bryn bacon och champinjoner tillsammans tills baconet blir knaprigt efter egen smak.
 4. Blanda bacon, champinjoner och pasta i en ugnssäker form.
 5. Vispa samman en äggstanning av mjölk och ägg. Krydda med salt och peppar.
 6. Häll äggstanningen över formen.
 7. Gratinera på 200 grader i ca 25-30 minuter, tills puddingen stannat och fått fin färg.
 
Servera tillsammans med en god sallad eller kokta grönsaker. Ja, ketchup hör så klart också till!
 
 
#1 - - Malin Moen:

Ser verkligen kanon gott ut :D