Powered by Jasper Roberts - Blog

Pico de gallo

Soliga hälsningar från Småland!
 
Solen skiner på oss även idag, och inte är väl någon ledsen för det!? Nej, det är riktigt härligt, och här njuter vi i fulla drag vill jag lova. Äntligen är min favoritårstid här, så nu gäller det att ta till vara på den så gott man bara kan. Hur gör man det då på bästa sätt? Ja, i tisdags till exempel var jag och en av mina nya kollegor på Strandbjörket i Växjö efter konferensen och tog en fika på Cafiket och sedan lade vi oss på en filt på gräset i ett par timmar och bara filosoferade i tysntad och njöt av värmen. 
Idag ska jag och dottern ha en liten lunchdejt med pappan i huset för uteserveringar är verkligen något av det bästa med sommaren, och faktiskt en stor del av varför just denna årstiden är min favoritårstid. Efter vi sen hämtat hem storebrodern från skolan så ska vi ha trädgårdshäng tillsammans med bästa Maria och hennes pojkar hela eftermiddagen. Kaffe, solstol och en massa "skvaller". Det mina vänner, det är min version av att njuta av sommaren till fullo, i alla fall så här medan det fortfarande är arbetsdagar däremellan. När semestertider så småningom börjar vankas, ja, då är det ju en annan femma. 
 
Maten är en stor del av sommartider också, minst sagt. Alla har väl dragit igång grillen minst en gång vid detta laget misstänker jag, och så även vi. Ja, sommaren och grillsäsong är ju helt klart synonymer, men det finns ju många andra maträtter man kanske gärna förknippar minst lika mycket med sommaren, för att inte prata om alla goda desserter och sommarfikor... Jordgubbar... Mums!
Åter till maten dock, och det som inte behöver läggas på grillgallret. Sallader av olika slag är i allra högsta grad sommarmat för mig. Antingen det är matiga, kalla, pastasallader till lunch eller det är tillbehörssallader till (grill)middagen. När det kommer till tillbehörssallader finns det en liten goding som oftast finns på vår grillbuffé: pico de gallo. Pico de gallo är en mexikansk salsa som passar till det mesta faktiskt - tacos, fisk, kyckling eller grillat kött. Dessutom är den, som pricken över i, vackert fägglad att duka fram på bordet. 
 
Sommarens måste, helt enkelt!
 

Pico de gallo


4 portioner
 • 4 solmogna tomater
 • 1 liten gul lök
 • 1 dl färsk koriander
 • ca 2 msk spansk peppar/grön chili (eller mer efter smak)
 • 1 lime
 • 0,5 tsk salt
 
 1. Finhacka tomaterna, löken, koriandern och chilin och blanda samman i en skål. 
 2. Pressa limen över och krydda med saltet.
 3. Rör om väl.
 4. Låt stå i kylen i minst 1 timme innan servering.
 5. Smaka eventuellt av med mer salt (efter smak).  
 
 
#1 - - huda:

ohh så fina bilder du har fortsätt blogga de e mitt tips

skulle varit en ära om du kolla in min blogg

Svar: Tack snälla. :-)
Jessica Fransson