Powered by Jasper Roberts - Blog

Köttbullar i krämig sås med haricot verts

Godmorgon!
 
Har ni alla fått en god nats sömn nu, så ni är redo att ta er an dagen? Ni som följt mig ett tag vet ju vid detta laget att det inte spelar någon roll hur länge, eller bra, jag sover för jag är alltid trött vid denna tiden på dygnet oavsett. Stiga upp på morgonen hör definitivt inte till en av mina favoritsysslor om man säger så.
Jag är dock uppe, och redo att ta mig an denna tisdag som innebär en förmiddag fylld med möten och en kväll på jobbet. Japp, en heldag hemifrån igen med andra ord, men denna veckan jobbar jag inte så många dagar, och det känns skönt.
 
Har ni förresten sett att jag är på Blogg.se förstasida igen? Är nog tredje, eller fjärde gången nu, och det är lika kul varje gång måste jag få säga! Jag blir så glad att ni där ute uppskattar bloggen, det är ni som gör att det är roligt att fortsätta skriva förstås! Denna gången tipsar jag, och en annan tjej, om snabblagad, och framför allt billig vardagsmat på förstasidan: 7 Billiga och Enkla middagar, så kika in artikeln vetja om ni inte redan gjort det! 
 
När vi för övrigt ändå är inne på ämnet billiga och enkla middagar så vill jag tipsa er om just en sådan även idag. En gryta vars huvudattraktion är inget mindre än barnens favorit: köttbullar. En köttbullegryta?! Låter det lite udda? Ja, kanske, men jag lovar att det inte bara funkar, utan det funkar fantastiskt bra till och med. Givetvis är det godast med hemmagjorda köttbullar, så passa på en dag att göra ett stort gäng och gör denna grytan på den, resten fryser ni helt enkelt in till ett senare tillfälle. Köttbullar är alltid bra att ha till hands. Just i denna grytan får de gotta till sig i en krämig sås, och grönsakerna, de får minsann plats i grytan de med! 


Köttbullar i krämig sås med haricot verts

 
4 portioner
 • ca 20 stycken hemmagjorda köttbullar
 • 200 gram haricot verts
 • 2 dl creme fraiche
 • 2,5 dl matlagningsgrädde
 • 2 msk tomatpuré
 • 1 hönsbuljongtärning
 • 1 köttbuljongtärning
 • 1 msk kinesisk soja
 • salt och svartpeppar
 
 1. Bryn köttbullarna så de får fin yta, i en stekgryta.
 2. Rör ner tomatpuren.
 3. Blanda ner creme fraiche och matlagningsgrädde och smula i buljongtärningarna.
 4. Låt koka upp och puttra samman i ca 5 minuter.
 5. Lägg i haricot vertsen och låt putta ytterligare ca 5 minuter, tills haricot vertsen blir en aning mjuka. 
 6. Red eventuellt av till önskad konsistens.
 7. Smaka av med soja, salt och peppar.
 
Servera exempelvis tillsammans med nykokt pasta, eller potatis.