Powered by Jasper Roberts - Blog

Kolagömmor

Godkväll i stugorna!
 
Hoppas ni alla haft en riktigt bra vecka där ute, fylld med solsken!? Här i min del av landet fick vi nämligen njuta av riktig sommarvärme denna helgen, och ingen kunde vara mer tacksam än jag över det! Denna helgen inleddes med inget mindre än bröllop minsann, men mer om det alldeles strax. 
 
Min vecka har varit lite halvt galen, ungefär så där som vanligt nu för tiden... Om det finns en sak jag verkligen skulle behöva läta mig så är det att faktiskt vara ledig när jag faktiskt är ledig. Ja, när jag inte jobbar så planerar jag alltid in en massa annat, och tänker sedan varje gång att jag inte ska göra om det. Som ni kanske förstår går det så där... Ja, jag gör alltså om det igen, och igen, och igen trots allt.
Denna veckan påbörjade mitt nya schema på jobbet, vilket numera alltså innebär att jag jobbar dagtid! Om jag är lycklig över detta? Jo, det kan ni tro! Jag får nämligen vara hemma med mina barn vartenda kväll numera, och det är guld värt! Jag har ju dock haft 'fullt ös, medvetslös' hela veckan ändå med diverse inplanerade saker nu när ja fick så mycker mer ledig tid, haha. Nåja, det är något jag behöver ta tag i och vänja mig vid som sagt.
 
Hela helgen har jag dock varit ledig, och fredagen inleddes som sagt med bröllop! Min kusin Martina gifte sig med sin Kim, och det var så klart bara hur fint som helst! Jag fick dessutom förtroendet att vara bröllopsfotograf och fick med andra ord en chans att tjuvkika på fina familjen innan bröllopet i en park under en spaljé. Det var ett litet, intimt, bröllop med bara närmsta familj och de hade gjort det hur fint som helst verkligen. Bröllopet gick i ljuslila, min kusins favoritfärg, och det bjöds på riktigt god buffé, samt givetvis den obligatoriska bröllopstårtan. Stämmningen var dessutom på topp och alla hade riktigt trevligt... Nästan så man blev lite sugen på att gifta sig själv en dag... Nej, jag är inte gift, "bara" förlovad. Jag och sambon har dock varit tillsammans i hela 12 år nästa vecka faktiskt. Tiden går snabbt!
 
Idag har vi njutit av lugn söndag. Sambon har varit iväg och gjort en ny gaddning och dottern har varit på kalas hos en kompis. Efter vi lämnat av dottern på kalaset så passade jag och min son på att köra in till stan och kika i leksaksaffären där Pokémon-kort just nu är den mest eftertraktade varan enligt min 8-åring. Ja, det blev ett paket kort eller två, och sen körde vi vidare till vårt favoritfik där vi tog oss en fika, bara jag och sonen tillsammans. Mys.
 
Fika ja, det är ju en favoritsyssla, om det nu mot förmodan skulle vara något som missat det vid detta laget? Nej, trodde knappast det. Så, vad sägs om lite fika så här på söndagskvällen? Ja, men varför inte! Varför inte sätta tänderna i en krämig mördgskaka fylld med len kolakräm och dessutom toppad med krispig choklad?!? Kan knappast bli bättre eller hur!
 

Kolagömmor

 
ca 20 stycken
 
 • 4,5 dl vetemjöl
 • 1 dl socker
 • 1 tsk bakpulver
 • 2 tsk vaniljsocker
 • 200 gram smör
 • 1 burk karamelliserad mjölk (kolakräm)
 • Noblesse
 
 1. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och vaniljsocker i en bunke.
 2. Skär smöret i tärningar och blanda ner i bunken. Knåda samman till en deg, gärna med hjälp av en matberedare eller assistent.
 3. Låt degen vila i kylskåpet i ca 30 minuter.
 4. Lägg ner muffinsformar i en muffinsplåt.
 5. Forma degen till runda bollar och lägg en boll i varje muffinsform.
 6. Gör en rejäl grop i varje degboll.
 7. Fyll gropen med ca 1 tsk kolakräm.
 8. Grädda kakorna på 200 grader ica 8-10 minuter.
 9. Ta ut plåten ur ugnen och lägg direkt på en Noblesse på varje kaka.
 10. Låt kakorna svalna helt.
 
Pudra gärna med lite florsocker innan serveringen för den där pricken över i. 
 
#1 - - Hanna Karlsson:

Så goda de ser ut!

Svar: Tack!
Jessica Fransson