Powered by Jasper Roberts - Blog

Laxwrap med kall örtsås

Godmorgon fredag!

Alla älskar vi i vanlig ording fredagar, eller vad säger ni? Jo, jag menar ju det! Här har det varit ledigt igår och idag eftersom barnen har Höstlov denna veckan, men trots extra ledighet så tycker jag lika mycket om denna fredag ändå. Det är något visst med dem helt enkelt! 

Vad hittar man på med extra ledighet då kan man undra? Jo, igår var jag och barnen nere i Blekinge och hälsade på min mamma och mina morföräldrar. Sambon fick stanna hemma och snällt jobba medan vi andra blev lite bortskämda av släkten. Tyvärr är vi inte alls och hälsar på lika ofta längre som vi gjorde för något år eller två sedan, och nu var det alldeles för länge sedan vi var där sist. Sist var i somras någon gång om jag inte minns fel, och så länge brukar det vanligtvis inte gå emellan gångerna... Men, men, vad gör man? Veckorna gå åt till jobb och skola, och när helgen kommer är man antingen trött eller uppbokad med annat. Ja, jag får allt lite dåligt samvete ibland, men jag tror å andra sidan jag är långt ifrån ensam om att träffa släkten för sällan? 

Hursom, igår var vi där i alla fall och det är alltid trevligt. Barnen tycker det är lite småtråkigt att hälsa på mina morföräldrar, för de tycker inte att det finns så mycket för dem att göra där, men å andra sidan bjuder alltid gammelmormor på gott fika i massor, så helt tråkigt tycker det inte att det är trots allt, haha! Ja, jag uppskattar också den där fikan... Mormor kokar fortfarande kaffe i en gammal kaffekokare på spisplattan och det blir en speciell smak på det där kaffet, och ja, fikat, det är något speciellt med det med! I övrigt hängde vi som sagt med mamma, och barnen blev bortskämda med presenter, som vanligt. Alltid finns det en liten present som väntar när de kommer, bortskämda till tusen. De tycker ju dock, så klart, att det är kul med både presenter och att träffa mormor, så inte klagar de inte. Nej, det gör inte jag heller, det var en mysig torsdag helt klart. Förhoppningsvis dröjer det inte lika länge till nästa gång.

Nåväl, nog om det för denna gången och raskt över till fredagsmiddagen! Nej, det blir inte tacos idag heller... Ni som följt med mig ett tag vet att jag försöker undivka den där fredagstacosen långt om länge eftersom jag tycker det finns så mycket annat man kan äta som är minst lika fredagsgott. Just idag blir det dock en snarlik variant på tacos jag vill tipsa om faktiskt, så jo, lite fredagstacos kanske det blir trots allt när jag tänker efter... Vad sägs om att fira in helgen med en wrap fylld med pulled salmon och en hemmagjord kall örtsås, tillsammas med alla dina favoritgrönsaker? Nej, det lät inte så fel va? Tänkte väl det!

Trevlig fredag, och helg till er alla! 

 

Laxwrap med kall örtsås

 
4 portioner
 
Pulled salmon:
 • 500 gram laxfilé
 • 1 msk olja
 • 1 tsk paprikapulver
 • 1 tsk spiskummin
 • 2 krm chilipulver
 • 0,5 tsk salt
 
Kall örtsås:
 • 2 dl gräddfil
 • 1 msk majonnäs
 • 2 tsk franska örter


Laxwraps:

 • 4 tortillabröd
 • sallad
 • paprika
 • körsbäsrstomater
 
 1. Blanda ihop alla kryddorna tillsammans med oljan.
 2. Lägg laxen i en ugnssäker form och bred ut kryddpastan på.
 3. Sätt in laxen i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.
 4. Rör ihop örtsåsen.
 5. Finfödela laxen med hjälp av två gafflar när den är färdig.
 6. Kombinera lax, sallad, paprika, tomat och örtsås i tortillabröden. 

 

Tips!
Gillar du lite mer kryddstark mat? Dra på ordentligt med kryddorna i pastan, och öka mängden chili! 

 
 

Instagram: @vardagsmatalajess

Vardagsmat a la Jess på Facebook

#1 - - Paulina:

Men åhh, vad gott! Älskar lax! 😍

paulinageidenmark.devote.se