Powered by Jasper Roberts - Blog

Färs- och kantarellsås till pasta

Hej och godkväll!
 
Ny vecka, nya tag som det sägs! Här fick veckan en full-fart-medvetslös-start om man säger så. Min morgon började med jobbmöte i vanlig måndagsordning, och sen var det utbildning för min del under förmiddagen. Alltid riktigt kul att lära sig nya saker dock om ni frågar mig!  Arbetseftermiddagen gick förbi i en faslig fart, och sedan var det full fart mot fritids för att hämta upp barnen. 
Nu i eftermiddag/kväll har jag och barnen varit i Växjö en sväng för att fixa några julklappar. Det går alldeles för fort fram emot jul nu, och jag känner att jag ligger lite efter med julklappsshoppandet tyvärr. Idag fick vi dock lite inhandlat, vilket känns skönt. Inte klar än, men lite närmre i alla fall, vilket inte är fy skam det! 
 
Hemma med halmen, och en kassa från Toys R Us, stod det pepparkakshusbygge på agendan. Vi skulle egentligen byggt ihop dem i helgen men tiden räckte helt enkelt inte till, så det fick bli ett måndagsbestyr istället. I år hade jag faktiskt köt två stycken hus, så barnen fick dekorera varsitt. Ja, det var ett beslut för att behålla bygget bråkfritt, och nej, jag bakar inte mina egna pepparkakshus. Jag lägger hellre krut på att baka lite julgodis och annat juligt än att stå och pilla med de där pepparkakshusen helt enkelt, och är mycket tacksam för att det finns färdiga byggsatser att köpa hem. Hursom, nu har vi två stycken fantastiskt fina och fägglada byggen här hemma, och två väldigt nöjda barn.
 
Strax är även denna dagen redan slut, men innan dess ska det infinnas lite mat på middagsbordet också. Dagar som exempelvis denna, när det verkligen inte finns tillräckligt många timmar på dygnet, så gäller det att ha ett riktigt snabb äss i rockärmen när det kommer till middagsmaten. Det är svårt att slå pasta i snabbhet faktiskt, så dagar som denna satsar ja allt som oftast på just pasta, tillsammans med en lika snabblagad sås. 
Vad sägs om en köttfärsås med smaker av den svenska hösten och Italien i kombination? Låter det kanske inte helt självklart? Nej, kanske inte, men jag vill lova er att den är en kombination som funkar. Jag säger bara; kantareller, soltorkade tomater och basilika. Ja, och sen har ni en fantastikt god middag på bordet inom loppet av minuter. Smaklig spis!
 

Färs- och kantarellsås till pasta

 
4 portioner
  • 500 gram nötfärs
  • 1 burk konserverade kantareller (eller färska)
  • 1 liten gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 8 soltorkade tomater
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 kalv- eller köttbuljongtärning
  • 2-3 tsk torkad basilika
  • salt och svartpeppar
 
  1.  Skala och hacka lök och vitlök, och strimla de soltorkade tomaterna.
  2. Fräs kantareller, lök, vitlök och soltorkade tomater i en stekgryta i ett par minuter.
  3. Tillsätt färsen och bryn den smulig.
  4. Rör ner matlagningsgrädde, smulad buljongtärning och basilika. 
  5. Koka upp och låt småputtra samman i ca 5 minuter.
  6. Smaka av med salt och peppar.
 
Servera med nykokt pasta toppad med finriven parmesan, och vid sidan om exempelvis en krispig morots- och vitkålssallad. 
 
 
#1 - - Startvikt:

Mums! Det där såg verkligen jättegott ut!

Älskar förövrigt bloggen!

Svar: Kul att höra, tack så mycket! :-)
Jessica Fransson