Powered by Jasper Roberts - Blog

Torsk i ugn med citron- och dillsås

Godkväll allesammans.
 
Hur har er lillördag varit? Bra hoppas jag? Min har gått relativt fort faktiskt. Jag har haft en del att göra på jobbet idag, och håller dessutom fortfarande på att ställa i ordning mitt nya kontor. Det börjar ta sig nu, men jag väntar fortfarande på en ganska stor beställning av både småttoch gott till kontoret, och så länge den leveransen låter sig vänta så kan jag inte bli helt klar, men den kommer förhoppningsvis snart. När jag väl är klar tror jag att det blir lättare att "känna sig hemma", vilket jag ser fram emot. 
 
I eftermiddags körde jag och hämtade barnen lite tidigare från fritids, och sen fick de följa med mig till jobbet de sista två timmarna. De har frågat ända sen jag bytte jobb om de inte kan få följa med en dag så de får se var jag jobbar, så idag gjorde vi slag i saken. De hängde med mig på kontoret vid mitt lilla konferensbord och ritade. En av fördelarna med att jobba på en skola är att det finns ett bildrum med fantastiskt mycket pennor i regnbågens alla färger, så de höll sig sysselsatta brevid mig medan jag jobbade. De tyckte de var jättekul att äntligen får se var mamma befinner sig om dagarna numera, och jag tror att det är viktigt för dem att ha en bild av var de har mig så att säga. Precis som jag har en bild av i vilken omgivning och miljö de befinner sig i när de är i sin skola om dagarna. 
 
Även om dagen gått väldigt snabbt så har den på något sätt tagit musten ur mig känns det som, för nu är det inte många knop som varken kropp eller knopp orkar. Matlagningen är över för denna dagen, barnens kläder till imorgon är framtagna och deras skolväskor är packade. Nu sover de gott både två och jag väntar på att tvätten som snurrar i maskinen ka bli klar så jag kan hänga den. Sen blir det bara slötittande på tvn en stund innan sängen hägrar, jag har gjort mitt för idag. Ny energi imorgon!
 
Innan jag säger godnatt vill jag dock lämna er med ett litet middagstips, ett fisktips närmare bestämt. Detta receptet fick jag faktiskt nyligen av en av mina nya kollegor, och jag kan lova er att detta är en rätt som kommer återkomma många gånger i mitt hushåll. Det är lättlagat, går snabbt och sköter sig mer eller mindre själv, men framför allt så är det en smakexplosion som heter duga med hjälp av ett få enkla ingredienser. Fantastisk vardagsmat med andra ord! Prova och njut ni med vetja! 
 

Torsk i ugn med citron- och dillsås

 
4 portioner
 
 • 600 gram torskfilé
 • 2 dl creme fraiche
 • 2 dl matlagningsgrädde
 • 1 fiskbuljongtärning
 • 1 citron
 • 1 dl dill
 • salt och citronpeppar
 
 1. Lägg torsken i en ugnssäker form och krydda med salt och citronpeppar.
 2. Rör samman creme fraiche, grädde och buljongtärning i en kastrull och låt koka upp.
 3. Riv ner skelt från citronen och pressa i citronsaften, och tillsätt dillen. 
 4. Låt koka samman ett par minuter, och smaka av med salt och citronpeppar.
 5. Häll såsen över fisken.
 6. Tillaga i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter (om fisken är tinad).
 
Servera exempelvis tillsammans med pressad potatis och rårivna morötter. 
 
#1 - - Tess:

Mums, vad gott! :)