Powered by Jasper Roberts - Blog

Gratinerad kyckling i mango chutneysås

Välkommen höstlovet!
 
Ja, ett varmt innerligt hej till er alla så här första dagen på Höstlovet 2017. Höstlovet är alltid ett tacksamt inslag mitt i höstterminen, och jag märker det än mer nu när jag är tillbaka i skolvärlden igen. Ja, nu har jag varit på mitt nya jobb i ca tre veckor, inne på den fjärde, och det går bra ännu så länge. Ett nytt jobb innebär ju dock alltid än mer tankeverksamhet än vanligt när man ska lära sig allt som är nytt och dessutom lära känna en massa nya människor, vilket innebär att jag varit tröttare än vanligt dess veckorna som gått. Det har blivit mycket soffläge när jag väl kommit hem om man säger så, och resten av tiden har gått till barnen framför allt annat.
 
Barnen har höstlov nu som sagt, från och med idag egentligen, men eftersom jag nu jobbar delvis som lärare igen så innebär det ju dock höstlovet kompetensutveckling för min del. Idag var vi på en mycket intressant och rolig föreläsning tillsammans med alla lärare i kommunen, och sedan ägnade vi eftermiddagen åt diskussioner kring föreläsningen. Det bjöds på exotisk planka till lunch, och vem gillar inte planka liksom! Nåväl, det är som sagt lov, och jag ska därmed vara lite extra ledig i alla fall. Torsdag och fredag blir det minsann inget jobb för min del. 
 
Vad har vi annars hittat på då tro... Jo, jag har ju som sagt ägnat all kvarvarande energi åt barnen, och vi har haft lite ensamtid tillsammans. Jag och min son var på höstjacksjakt en dag och då passade vi på att stanna till i hans favoritaffär, Game Stop, där vi kikade på lite spel och vi gick en runda på Toys R Us där vi införskaffade årets Halloweenkläder till honom. I år blev det en Lieman som han sedan hade på sig på Halloweenfest i skolan i fredags. Vi passade på att äta middag i stan tillsammans bara han och jag också, det blev McDonald's efter den unge Herrns önskemål. Mysigt att ha en dag tillsammans bara han och jag. 
I helgen var det min och dotterns tur. Hon ville också till Toys R Us, haha, ja, det är ett favoritställe helt enkelt. Vi passade på att shoppa lite kläder och äta lunch tillsammans bara hon och jag i stan. Vi avslutande med en lyxmilkshake efter önskemål. Ja, minst sagt mys det med. Ibland behöver man få lite one on one tid med dem helt enkelt, både för deras och vår skull. 
 
I helgen var vi dessutom hemma hos våra bästa vänner som bjöd på middag. Det bjöds på nedan ljuvligt goda gratinerade kycklingrätt. Ja, det här gick inte av för hackor vill jag lova! Kyckligfilé i en fantastiskt smakrik sås på mango chutney som var så där jag-skulle-kunna-äta-såsen-med-sked-god ni vet! Så, givetvis tog jag receptet och vill dela med mig av det även till er så klart! Ni måste testa mina vänner, ni kommer inte ångra er! 
 

Gratinerad kyckling i mango chutneysås

4 portioner
 
 • 500 gram kycklingfilé
 • ca 15 cm purjolök
 • 3 dl matlagningsgrädde 
 • 1 dl mango chutney
 • ca 1,5 msk kinesisk soja
 • 2 köttbuljongtärningar
 • salt och vitpeppar
 
 1. Krydda kycklingfiléerna med salt och vitpeppar.
 2. Bryn dem i smör så de får fin färg, och lägg över dem i en ugnssäker form.
 3. Strimla pujolöken och bryn den i en gryta.
 4. Rör ner mango chutney och matlagningsgrädde och smula ner buljongen.
 5. Låt koka upp.
 6. Smaka av med soja och salt.
 7. Häll såsen över kycklingen och gratinera i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter.
 
Servera med exempelvis hemmagjorda klyftpotatis eller ris och och god grönsallad, och varför inte testa servera kokta svartrötter till, som jag gjort på bilden här!  
 
 
#1 - - Carin:

Åh va roligt att höra något från dig igen👏

#2 - - Carin:

Hum maten kom ej med
Sonen sa 1000 poäng för maten till dig

Svar: Tack snälla, och sååå roligt att höra! <3
Jessica Fransson